Netwerk: Ierse ‘pedopriester’ actief in Nederland

Netwerk: Ierse ‘pedopriester’ actief in Nederland

Uitzending 27 april 2010

Onvoorstelbaar hoeveel er nu naar boven komt en wat ik gisteren bij Netwerk zag. Was Daneels al in 1998 als Bisschop onderdeel van een rechtzaak over foute priesters in Belgie, nu is hij Kardinaal, krijgen we dit weer. Het beleid moet radicaal om, transparant en open.

 

Hoe kan het dat een priester die in de Verenigde Staten veroordeeld is in een van de grootste pedofiliezaken binnen katholieke kerk, in ons land zonder problemen aan de slag kan bij diverse instanties waarbij hij mogelijk ook met kinderen werkte?

De Ierse krant Sunday Tribune berichtte zondag dat Oliver O’Grady onder de naam ‘brother Francis’ van 2008 tot februari dit jaar vrijwilliger geweest bij de Heilige Hartkerk in Schiedam. Ook zou hij kinderfeestjes georganiseerd hebben voor een fastfoodketen in Rotterdam en deed hij vrijwilligerswerk bij welzijnsinstantie ‘Missionaries of Charity’ die onder meer opvang voor vrouwen en kinderen verzorgt.

Het nieuws kwam aan het licht toen collega’s van de Schiedamse communiteit ‘Christus onze Verlosser’, O’Grady herkenden in de documentaire ‘Deliver us from Evil’ die twee weken geleden op de Nederlandse televisie werd uitgezonden.

De film beschrijft hoe O’Grady zich van de jaren zeventig tot de jaren negentig in verschillende parochies in Californië vergreep aan 25 jonge kinderen en zelfs baby’s misbruikte. O’Grady werd door de kerk uit het ambt gezet en, na een veroordeling tot zeven jaar cel, door de Amerikaanse autoriteiten teruggestuurd naar Ierland.

In Netwerk meer over het leven van O’Grady in Nederland en een reactie vanuit de Rotterdamse politiek.

Bron: Netwerk

Lees ook:De invloed van de omstreden predikant Goldschmeding
Lees ook:Saint Patrick de belangrijkste heilige van de Ieren…
Lees ook:Gezien bij Netwerk, De Kok alternatief genezer met een bijsmaak
Lees ook:Netwerk: Kloonexpert Panayiotis Zavos: briljant medicus of monster?
Lees ook:Onverklaarbare geluiden in kerk Ware…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>