Kruispunt: De Kracht van Lourdes

Lourdes

Presentator Wilfred Kemp reist af naar het beroemde Lourdes. Een bedevaartsoord van een heel andere orde dan Santiago de Compostella. Lourdes wordt vaak door groepen bezocht. Het is een plek waar mensen voor Maria komen. Kruispunt volgt de voetstappen van Bernadette en vraagt pelgrims wat ze naar Lourdes brengt. Welke zorgen willen ze bij Maria neerleggen? En hoe beleven zij de massale samenkomst in Lourdes?

 

Moederliefde
Ome Jan (93) uit Vleuten is voor de 16e keer in Lourdes. Toen zijn vrouw stierf in 2004 was hij ontroostbaar. “Ik dacht dat ik er aan onderdoor ging, maar in Lourdes heb ik mijn rust gevonden”. Echte moederliefde heeft Jan nooit gekend, als kind voelde hij zich ongewenst. Toen hij in Lourdes kwam, ontdekte hij wat moederliefde was. Voor Maria heeft hij alles over. Ook al komt het Lourdeswater met bakken uit de lucht, zet Ome Jan voor de grot bij Maria en hij voelt zich als een kind zo blij. Kristel Zandbergen (34) ontmoette Ome Jan in 2004. Zij ging als vrijwilligster mee naar Lourdes. Sindsdien gaat ze minimaal één keer per jaar met Ome Jan naar Lourdes. “Het mooiste is de aankomst in Lourdes. Het voelt iedere keer alsof ik thuiskom.”

Kijk hier de uitzending terug
Bron: RKK Kruispunt

Lees ook:Lourdes, 150 jaar. Wie is de Heilige Bernadette?
Lees ook:Verhalen over vorige levens…
Lees ook:Maria; troosteres, ideale moeder en aardse vrouw in één…
Lees ook:Lourdes; Christine lijkt door een wonder te zijn genezen
Lees ook:Geest van overleden meisje vernielt auto van Engels echtpaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>