Levensstroom, de wonderen Sekte of?

Levensstroom, de wonderen

Het klinkt allemaal best goed, genezingsdiensten waar echte wonderen gebeuren. Verderop in het stuk een lange lijst ervan. Het riekt een beetje naar een soort Pinkstergemeente en dat intrigeerd vaak wel. Wat is hier allemaal aan de hand in deze gemeente? Er komen drommen mensen naar toe, 2x per maand 1 dienst en er zouden wonderen gebeuren. Lees het met aandacht en vertel me wat je ervan vind. Hieronder de tekst van de site:

“Wonderen gebeuren nog steeds. In onze genezingsdiensten zien wij altijd dat Jezus Christus ook vandaag de dag nog vele wonderen doet. Op onze site kunt u de getuigenissen lezen en de video opnames zien. In het submenu kunt u de wonderen lezen waarvan onlangs de getuigenissen in ons Magazine Levensstroom verschenen. In het archief vind u een uitgebreid overzicht van vele getuigenissen van wonderen die Jezus Christus vandaag de dag nog steeds doet.”

“Ook u kunt richting Jezus gaan om zijn grote kracht voor een wonder te ontvangen.

De Genezingsdiensten:

Wonderendiensten

Het meemaken van een wonderendienst is een ware belevenis. De inspirerende boodschap van evangelist Jan Zijlstra is vol van Gods kracht en zal u helpen om richting Jezus, richting het wonder te gaan. In iedere dienst wordt de wonderbare kracht van Jezus geopenbaard en komt de aanraking van Hem tot de zieken, de verslaafden en de gebondenen en zien wij Zijn genezende kracht.

Op onze website kunt u meer lezen over de wonderen die Jezus Christus deed in onze samenkomsten. Klik hier om naar deze getuigenissen te gaan.

Getuigenissen

Elke maand weer komen er getuigenissen binnen van wonderbaarlijke genezingen. Vele verhalen over hoe Jezus mensen in de diensten aanraakte en hun in één moment genas. Op onze site kunt u vele getuigenissen lezen. In het archief vind u een overzicht van vele getuigenissen over wonderen van genezing.”

De getuigenissen onder elkaar:

Naam Datum Genezen van
Daniël Peulen 27-04-2008 Hartproblemen
Fam. Danhof 28-10-2007 Konden geen kinderen krijgen
Henk Heesbeen 14-10-2007 Astma & Reuma
Gelske Scholten 03-06-2007 Psychose
Ida de Jager 11-03-2007 Bekkeninstabiliteit, dystrofie, hartklachten, verlamming
Janneke Vlot 04-03-2007 Dystrofie
Natasja Verstegen 04-02-2007 kanker
Veroniek Middag 06-08-2006 Bekkeninstabiliteit
Bert Marinus 02-07-2006 Ziekte van Lyme
Henk Hofman 26-03-2006 Fibromyalgie, dystrofie en ME
Hanna Langerak 08-01-2006 Fibromyalgie
Ellen Timmer 18-11-2005 Reuma
Maartje de Boer 10-10-2004 Rug problemen
Katharina Boekestein 14-03-2004 hartproblemen en depressie
Francine van den Bogaard 25-10-2003 Reuma, diabetes, Spastische darmen, maagzweren, astma en bronchitus
Christi Rüger 27-09-2003 Ernstige rugklachten
Marijke Brinkhuis 13-09-2003 Fibromyalgie
Janine Lemans 01-06-2003 Borderline
Eric van Leeuwen 25-05-2003 Totaal versleten lichaam
Marco van de Glind 22-05-2003 Drugs- & alcoholverslaving
Ardin Kropff 01-04-2003 Allergie
Heleen Droog 22-02-2003 Syndroom van Sjögren
Bas, Sem en Luuk 02-02-2003 Dodelijke Astma
Henk Pietersma 17-11-2002 Gezwel op tong en keel
Lucrèse Vanlijsebetten 01-10-2002 Multiple sclerose (MS)
Eskea Jonkman 10-09-2002 Kapotte knieën
Alex de Graca 01-08-2002 Gescheurde aorta
Richard Eek 00-11-2001 Chronische darmontsteking
Carly Alkema 26-08-2001 Hirschsprung
Wim Brandwijk 25-06-2001 Dystrofie en Fybromyalgie
Lonneke Rots 19-05-2001 Coeliakie
Elly Smedes-Zuidema 12-11-2000 Reuma, rugklachten & bekkeninstabiliteit
Thea de Haan-Zuidema 11-11-2000 Reuma, rugklachten & bekkeninstabiliteit
Stephanie Tjauw-Joe-Kim 05-03-2000 Hersenvirus
Jeroen Terpstra 09-07-1999 Perthes
Mien Nissen 02-07-1999 Bekkeninstabiliteit, beschadigde wervels en organen.
Miryam Shanthan 11-09-1998 Verlamd
Simone Maddamin 03-04-1992 Astma
Godfried Wanga 00-00-0000 Hartproblemen

Bron: Levenstroom

Lees ook:Meisje verricht wonderen in Brazilië
Lees ook:Kerst. Waarom geloven we…
Lees ook:‘Familieopstellingen en Een cursus in wonderen’ van Els Thissen…
Lees ook:Jezus Christus in de rechtbank eh?
Lees ook:Duivelse praktijken in de paranormaliteit

33 Reacties // Reageer

33 thoughts on “Levensstroom, de wonderen Sekte of?

 1. emiel

  Ik heb een aantal malen een uitzendig van Zijlstra gezien.Ik vraag mij echter af of hij het is die door zijn woorden aanzet tot genezing. Voor mij is het een slimme jongen die op de ellende van de mensen teert om zo zijn stichting in leven te houden. Bidden alleen helpt niet je moet zelf iets doen

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Klinkt heel logisch wat je daar zegt

     /   Reply  / 
 2. Roos

  En toch krijg ik weer kippenvel en koude handen bij dit onderwerp, net als bij het filmpje, eerder deze week.

    /   Reply  / 
 3. Ariadne

  Zo op het eerste gezicht is er weinig verschil met een paranormale healingsdienst. Dat is dus wat me dwarszit. Zou het gewoon zo zijn± ik geloof, dus het werkt= Nee, zo simpel is het niet. De genezingen die ik gezien heb daarvan waren de aandoeningen dermate ernstig, dat duit niet door placebo of geloof a la minute te genezen is. En dat is het nou juist± het gebeurt wel a la minute.
  Maar wanneer je dus volgen de Levensstroom (tenminste zo intrepeteer ik het)niet in Jezus of God gelooft, dan zou het niet werken. Want je moet wel in Jezus´naam en halleluja roepen. Ik ben er nog lang niet uit.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @Ariadne, kijk, en dat halleluja roepen of in jezusnaam gaat er bij mij dus ook niet in.
   Ik heb ooit eens een vriendje gehad, 16 was ik, wiens ouders van de zwarte kousenkerk waren. Ik mocht wel mee eten, maar dan moest ik wel mee bidden. Ik heb daar dus aan tafel gezeten, met gevouwen handen, ogen dicht. Zij dacht dat ik meebad. Schoonmamma tevreden en ik tevreden. Hadden we allebei wat we wilden. Ik wilde bij mijn vriendje zijn en zij wilde dat hij een gelovig vriendinnetje had. Later besefte ik me dat het natuurlijk helemaal nergens op sloeg! Ik denk toch dat hier een flink staaltje van toneelspel te zien is. Net zulk toneelspel als ik destijds heb opgevoerd. Ik begrijp ook best dat het heel echt overkomt Ariadne, maar ik ben na het bekijken van alle beelden, heb op hun site gekeken, niet overtuigd van het genezen van mensen. Ik ben er eerder nog meer van overtuigd dat het toch echt toneelspel is.

     /   Reply  / 
   1. Ariadne

    Roos, ik zou willen dat ik àmen`kon zeggen op je post, dan had ik het ook maar gehad. Dus ik dan ook tevreden. Maar nee, zoals een goed journalist betaamd ben ik er vandaag ingedoken en heb contact kunen leggen met enkele genezen mensen . Telefonisch contact gehad met daarbij de uitnodiging persoonlijk langs te komen en de doktersdossiers in te zien. Alles ligt vast met alle daarbijbehorende data. Heb ook een arts gesproken en, hoewel het natuurlijk niet gebruikelijk is dat artsen patientengegevens doornemen met derden wilde deze arts toch een toelichting geven. Mede omdat hijzelf erg verbaasd was over zijn patiente, die volgens hem never nooit kon genezen.Hij is zelf, omdat hij dit niet geloofde maar er wel voor openstond (hij huldigt het gegeven genezen is genezen)bij die cluc gaan kijken. Hij kon niets anders constateren dan dat het klopte wat daar gebeurde.
    Dus geen toneelspel, maar wat dan wel. Ik raak steeds meer geintrigeerd door deze mensen. Halleluja.

      /   Reply  / 
    1. Roos

     Ariadne het blijft een vreemde gewaarwording. Ik blijf mijn vragen houden. Hoe kan het dat die man niet wereldberoemd is? Waarom staan de Amerikanen nog niet bij hem op de stoep? Als er ergens Halleluja roepers wonen dan is het daar wel, toch? Wat is het toch wat daar gebeurt…..je ziet wel, ik ben niet zomaar overstag :)

       /   Reply  / 
     1. naomi

      hallo roos
      deze mensen die genezen worden zijn vaak al gelovig ik ben zelf ook gelovig en mijn moeder is door jan zijlstra ook genezen toen ze haar ruggenwervel had gebroken alleen kan je echt genezen worden als je ook echt gelooft alleen Halleluja roepen zal niet genoeg zijn want waarom zou je wel naar een parnomale genezer gaan als je het ook aan god kan vragen ziekte word niet door god verspreidt god is machteriger dan wie dan ook en wil dat wij gelukkig zijn en geen verdriet zouden kennen maar zo is het eenmaal niet

      god bless you

        /  
    2. Ariadne

     Roos ik ben ook nog niet overstag, ik begrijp alleen m´n eigen twijfels niet. Misschien hebben de Amerikanen wel bij hem op de stoep gestaan. Ik meen zelfs, dat ik dat jaren geleden ook in een reportage gezien heb. Maar hij wil hier blijven of zoiets.

       /   Reply  / 
    3. Roos

     Ik weet alleen wel, dat het me enorm tegen de borst stuit dat alleen als je God of halleluja roept je genezen zal worden. Heeft dus niets met geloof te maken. En wat is er dan waar van het verhaal (dat als er al een God is) dat God van iedereen houdt? En die God, laat die dan zomaar toe dat er onderscheidt gemaakt word? Zonder aansziens des persoons was het toch?

       /   Reply  / 
    4. Isabel Blanco Auteur

     Toneel kan he, duurde erg lang voordat men doorhad wat Jim Jones deed en de Pinkstergemeente ook doet. Zelfs Jomanda huurt acteurs in………… zullen we undercover gaan?

       /   Reply  / 
    5. Roos

     Yes! Wanneer gaan we!?

       /   Reply  / 
    6. Roos

     Ik ga vast oefenen met halleluja roepen, hoewel, geloofwaardig hoeft het niet te klinken, het gaat er niet om hoe je het roept, als je het maar roept!

       /   Reply  / 
    7. Hans

     Heel goed Roos om gewoon eens te gaan kijken. Dat hebben mijn vrouw ik, na de nodige (achteraf onnodige…) aarzelingen ook gedaan. Zij is vanaf die dag volkomen gezond en had geen rolstoel, thuiszorg, scootmobiel, aangepaste auto en badkamer en een indrukwekkende lijst van medicijnen niet mee nodig! Dan roep je vanzelf halleluja!

       /   Reply  / 
    8. Roos

     @Hans, het was cynisch bedoeld. Ik ga niet naar zo’n dienst, ook niet om alleen te kijken.

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      Hans is in de heer hoor dus die snapt dat niet.

        /  
    9. Roos

     Ja dat was me al duidelijk, dat Hans in de heer is. Nogmaals dan, misschien is dit duidelijker.
     Ik geloof niet in die onzin, WAT er dan ook over verteld word. Het zijn hele goede toneelspelers die eraan mee doen. En aangezien ik een hele slechte toneelspeler ben past het mij niet. Bovendien , ALS het echt waar zou zijn, dan waren er geen zieke mensen meer.
     Iedereeen met een ziek kind bv zou de hele dag wel Halleluja prais the Lord roepen, als daarmee zijn kind genezen zou zijn. Maar dat is niet zo! Mensen genezen niet door dat soort onzin en flauwekul! Ga lekker iemand anders in de maling nemen, maar geen mensen die de wanhoop nabij zijn!

       /   Reply  / 
     1. martin

      Hoi Roos,

      Ik heb je al een eerder bericht verstuurd. Wat een pijn en verdriet voel ik bij jou.. Dit gaat helemaal niet over Jan Zijlstra. Als jij hem zou onderzoeken zou jij dit niet zeggen. Ik bid dat jij verlost mag worden van alle leugens en dat je vrij mag worden en Jezus Christus de zoon van God mag leren kennen. En als je al flipt en boos word alleen als je dit al leest en ook daarbij nog extra doordat ik de naam Jezus Christus de zoon van God noem. Vraag je dan eens af hoe dat komt. Waarom mensen en demonen zo vel op deze naam reageren..En kijk dan eens naar Jezus leven als alles onrechtvaardig is. Wat heeft Hij in zijn leven dan verkeerd gedaan..?

      Vriendelijke groet,

      Martin

        /  
    10. Mytje

     Dat komt omdat wetenschappelijk aangetoont is dat je jezelf kunt genezen door te denken dat je beter bent. Je brein heeft een hele sterke invloed op je lichaam. Ze kunnen alleen nog niet verklaren hoe het in zijn werking gaat. De meeste mensen geloven dat er voor hun gebeden wordt en denken dus dat ze beter zijn en voila het lichaam wordt beter. Overigens heeft geloof of bidden hier ook niks mee te maken. Uit een test waarbij ze willekeurig zieke mensen hebben getest waarbij voor de helft wel werd gebeden en voor de andere helft niet (zonder dat de patient het wist) is dus geen verschil in genezing aangetoont. En het is makkelijk te verbergen door gewoon even te zeggen als je niet beter wordt: “Ja ik weet niet wat Gods wil met jou is”. Ja dat is lekker makkelijk! De eer opeisen als het wel werkt en op God afschuiven als het niet werkt, zoals alle gelovigen doen. Ook wordt iedere dienst aangehaald hoeveel geld er wel niet nodig is en krijgt iedereen afschriften om veel geld te storten. Zieke mensen die wanhopig zijn leggen zich aan zijn voeten. Het is gewoon een manupalieve manier om het geloof aan deze genezing te binden zonder dat dat werkelijk een rol speelt. En dat weet hij zelf ook wel… Overigens is dit niet om het geloof af te doen, want er zijn verschillende manieren om te geloven of dat nu wel of niet volgens de bijbel is. Ik haal hier alleen wat feiten aan…

       /   Reply  / 
     1. gerrit regtop

      Het klopt, jij kan alleen jezelf genezen net als iemand niet jouw voedsel kan verteren. Je cellen genezen je. Mocht je tijd hebben lees eens The Secret of Instant Healing van dr. Frank Kinslow. Er zwerft een pdf uitgave van dat boek op het Internet.

      Mvg Gerrit

        /  
   2. Karin

    Ik vind Hallelujah van Jeff Buckley (Shrek) toch wel erg mooi, hoor.

      /   Reply  / 
    1. Ariadne

     Daar heb je een punt Karin.

       /   Reply  / 
   3. Mic

    Toneel is het niet mijn neef is van ALS genezen na aantallen keren er heen geweest te zijn was hij niet genezen omdat z’n vertrouwen niet groot genoeg was. Maar de laatste keer was hij genezen omdat hij zich aan z’n vertrouwen vasthield. Soms moet je ergens doorheen gaan om zelf sterker te worden en nooit je hoofd te laten hangen.

      /   Reply  / 
 4. Roos

  En noem me maar een pietlut hoor, maar zo enorm indrukwekkend vind ik die lijst van genezen mensen niet. De eerste heeft een wel heel vreemde geboortedatum en de laatste is alweer van ruim een jaar geleden, terwijl er toch regelmatig dit soort “shows” zijn, waarbij de zaal vol zit met mensen die iets mankeren. Met dit lijstje kan je de voorste bank nog niet eens vol krijgen.

    /   Reply  / 
  1. martin

   Jan zijlstra doet wat hij kan om Gods wil te doen. Als je zijn leven onderzoekt zie je dat hij een Godsman is die ontzettend veel voor mensen doet. Deze lijst die je hierboven ziet zijn maar enkelen..! Hij is een van de weinigen hier in Nederland die daadwerkelijk doet en gelooft wat in de Bijbel geschreven staat. Hij doet het niet voor zichzelf. Verder maakt hij zijn fouten net als ieder ander mens. Lees zijn boek maar eens dan zie je ook beter wie hij is. Hij probeert God te volgen met zijn gehele hart. Behandel deze man met respect! Ik wil je voor je eigen houding, kritiek en cinisme waarschuwen.

     /   Reply  / 
 5. edith v.d.gaarden

  Ik ben 16 jaar geleden genezen van een chronische depressie waar ik mee geboren ben en niet genezen kan worden heeft Jezus, hoewel ik Hem toen nog niet kende zoals ik Hem nu ken. Ik ben een wekelijkse bezoekster van de Levensstroom gemeente en daar heb ik vele genezingen gezien die ook doktoren hebben moeten toegeven dat er een wonder in het spel is.Ik vind het jammer dat er zo negatief op gereageerd wordt, zeker als je nog nooit een dienst hebt bijgewoond. Ik ben een vrouw van 66 jaar dus niet zo piep meer maar ik weet waar ik over spreek daar ik zelf ook voor een aantal mensen bid en heb gebeden en mooie wonderen heb ervaren door Jezus kracht en liefde, want Hij is het die het doeten niemand anders.Noem het ook geen show of een sekte want dat is het niet!!!KOM ZOU IK ZEGGEN EN GEEF HET EEN KANS, je bent van harte welkom.

    /   Reply  / 
 6. Pieter Rijksen

  k zeg nog tegen de taxi chauffeur; we gaan bidden om mn dikke vriendin te laten herstellen voor de “marathon” (wink): maar ik ben tegen mijn verwachting in toch wel beetje meegenomen in de fijne opbouw van -het willen genezen door onze eigen gezellige top-god…
  Heerlijke muziek en zang. Ben bijna gaan geloven dat daar echt hier en daar onwaarschijnlijke dingen gebeuren…

  dus………….amen halleluja…………. toch maar wel….

    /   Reply  / 
 7. martin

  Jan zijlstra doet wat hij kan om Gods wil te doen. Als je zijn leven onderzoekt zie je dat hij een Godsman is die ontzettend veel voor mensen doet. Hij is een van de weinigen hier in Nederland die daadwerkelijk doet en gelooft wat in de Bijbel geschreven staat. Hij doet het niet voor zichzelf. Verder maakt hij zijn fouten net als ieder ander mens. Lees zijn boek maar eens dan zie je ook beter wie hij is. Hij probeert God te volgen met zijn gehele hart. Behandel deze man met respect! Ik wil je voor je kritiek op deze man waarschuwen

    /   Reply  / 
 8. Paul

  Als ik later dood ben dan ben ik mooi genezen .Kost mij slechts 3 euro per maand .De rest van de index is pure oplichterij der mensheid .Alles kunstmatig verhogen behalve de begrafenispolis ,wat raar he .Komt dat zien komt dat zien op de kermis;wij maken u beter van alles .Wij maken ook uw portemonee beter voor pakweg 50 euro .Zo ,volgende .

    /   Reply  / 
 9. Paul

  Ik heb me dat even aanbekeken een video .Het steeds weer terug komende bekende invalidekarretje dat altijd en overal bij al dit soort bijeenkomsten thuis is als het bekende verschijnsel .Een jongen kan plots opstaan en de hele zaal doorlopen .Nou heb ik zijn benen eens bekeken door zijn spijkerbroek .Iemand die al jaren verlamd is heeft totaal geen spierkracht in zijn benen zitten .Deze zogenaamde verlamde jongen had wel verdomd veel spierkracht in zijn bovenbenen zitten .En wat denk je dat er gebeurd als je na jaren plots uit een rolstoel op gaat staan wat er dan met de bloeddruk gebeurt in je lichaam .Dat wil je niet weten.Want dan wordt je namelijk helemaal duizelig in je hoofd .Ga eens 3 weken in een ziekenhuisbed liggen om daarna op je kont te gaan zitten op bed .Dan voel je het wel . Dus puur toneelspel van mensen die er bij in zitten .Oplichterij . Waarom zouden we nog naar een ziekenhuis gaan .Ik zou zeggen,ga naar deze man ,weg met de ziekenhuizen ? .Alex de Graca lwam met een gescheurde Aorta binnenlopen bij jan Zeilstra en is door hem genezen .Als je een gescheurde Aorta hebt wat meestal voorkomt bij een auto-ongeluk dan bloed je binnen enkele minuten gewoon dood . Maar nee hoor ,alle wondere zieken lopen zomaar weer genezen de deur bij hem uit .Pure sekte aanwending oplichterij van het ergste soort .Amerika zit ook bomvol van dit soort wezens .

    /   Reply  / 
 10. Paul

  Jan Zeilstra .Nodig Koos Alberts een keer uit .Koos zit ook verlamd in een rolstoel .Koos is een verlamde bekende Nederlander .Helaas ,bij Koos Alberts zal het niet lukken om hem uit zijn rolstoel te krijgen .Daar is Koos te bekend voor .

    /   Reply  / 
 11. Elisa

  Het is zooo nep dit… Je leest amper iets over God Zelf…. Dus het Woord… Joh 1,1 het Woord is God. In Jezus tijd op aarde gong het velen al niet om Hém, maar om lichamelijk genezen te worden. Het gaat eerst om werkelijke bekering. Dáár moet het gros van de “chr wereld” niets van hebben… In de Here Jezus Zelf zijn ze niet echt geinteresseerd… Wie dat wel is, dat ziet de Vader in de hemel, Die alle harten leest, die wordt wel geleid naar de ware weg des levens, maar dat willen maar weinigen…. Math 7:13&14 weinigen wandelen die smalle weg, de enge poort… En vinden dan ook nooit waar geluk..

    /   Reply  / 
 12. Elisa

  Duidelijk 1 vd valse leraren, waar de Here voor waarschuwt… Het is zooo nep dit… Je leest amper iets over God Zelf…. Dus het Woord… Joh 1,1 het Woord is God. In Jezus tijd op aarde gong het velen al niet om Hém, maar om lichamelijk genezen te worden. Het gaat eerst om werkelijke bekering. Dáár moet het gros van de “chr wereld” niets van hebben… In de Here Jezus Zelf zijn ze niet echt geinteresseerd… Wie dat wel is, dat ziet de Vader in de hemel, Die alle harten leest, die wordt wel geleid naar de ware weg des levens, maar dat willen maar weinigen…. Math 7:13&14 weinigen wandelen die smalle weg, de enge poort… En vinden dan ook nooit waar geluk..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>