Bloedstollende familiepret in de herfstvakantie

Bloedstollende familiepret in de herfstvakantie

Spokenjacht in landhuizen en kastelen

AMSTERDAM -  Altijd al op spokenjacht willen gaan in een eeuwenoud Engels landhuis of kasteel? Dat kan tijdens de komende herfstvakantie van 17 oktober t/m 1 november.

Stansted Hall / Arthur Findlay College

In het graafschap Derbyshire in de Engelse East Midlands openen tal van landhuizen en kastelen hun deuren voor grote en kleine mensen die niet bang zijn te overnachten in een Haunted House, een spookhuis. Een bloedstollende en perfecte locatie om Halloween te vieren op 31 oktober.

Engeland staat bekend om zijn verhalen over vreemde, macabere en spookachtige gebeurtenissen. Van veel historische locaties wordt beweerd dat er de geesten ronddolen van honderden jaren geleden vermoorde mensen. Wie klopt of schrijft anders op de muren? Waar anders komt het gefluister of zacht gejammer in het halfduister vandaan? En hoe kan anders meubilair zomaar verschuiven of spontaan in brand vliegen? De Britten maken zelfs het televisieprogramma Most Haunted, waarin paranormaal begaafden onderzoek doen op dit soort locaties.

Demonische attracties

Naast een spookachtig verblijf in landhuizen en kastelen bieden tal van topattracties in de regio speciale Halloween programma’s. Zo staat pretpark Gulliver’s Kingdom in Matlock Bath garant voor demonisch en ijzingwekkend familieplezier en worden bezoekers aan landgoed Chatsworth uitgedaagd tot een bloeddrukverhogende spokenjacht in het met sinistere schimmen bevolkte Warlock Wood. Maar als dit te angstaanjagend is zijn er ook minder bedreigende attracties zoals de Magische Tuin Van Licht in Queen’s Park in Chesterfield.

Spooktaculair

Griezelen in ‘Spookyshire’ combineert voor gezinnen de ontspanning van een herfstvakantie met wat ‘spooktaculaire’ spanning en een geweldige Halloween. Een bezoek aan de East Midlands is nog nooit zo goedkoop geweest, dankzij de lage wisselkoers van het Britse pond. De website www.discovereastmidlands.nl geeft alle informatie over dit gebied en Spookyshire, inclusief bezienswaardigheden, restauranttips en accommodaties die online geboekt kunnen worden.

Goed bereikbaar

De East Midlands is makkelijk te bereiken met het vliegtuig. Een retourticket met BMI Baby van Schiphol naar East Midlands Airport kost vanaf €145,- (inclusief alle toeslagen). Met de auto kunt u vanuit Rotterdam elke avond/nacht met P&O Ferries naar Hull varen. Een retourtje voor twee personen met auto en een standaard cabine kost vanaf €278,-.

The East Midlands bestaat uit zes graafschappen: Derbyshire (waaronder het Peak District), Leicestershire, Lincolnshire, Northamptonshire, Nottinghamshire en Rutland (Engeland’s kleinste county).

Bron: De Telegraaf

Lees ook:De engste horrorroute loopt door Beverwijk…
Lees ook:Lekker griezelen in Beverwijk…
Lees ook:Fright Nights; lekker griezelen in het grote verlaten landhuis…
Lees ook:Lekker griezelen in Hellendoorn…
Lees ook:“In eerste instantie hadden we niet door dat wij het waren…”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>