Zesde Zintuig Aflevering 8: de zaak Willeke Dost UPDATE

UPDATE 7 juni 2010 staat hier en hou het blog in de gaten voor het visioen van Chris Zoet die dit ook heeft voorzien………. net geplaatst.

Aflevering 8: de zaak Willeke Dost, de zaak wordt opnieuw opgestart naar aanleiding van de uitzending. Voor de zaak is het goed, het moet na 17 jaar gewoon opgelost worden. Ik had echter graag gezien dat Samra mee zou hebben gedaan. Op de een of andere manier krijg ik het gevoel dat de locatie er dan goed uit was gekomen.

Leeftijd: 15 
Status: vermist  
Verdwenen: 14/15 januari 1992  
Waar: Koekange  

Op een koude winternacht in 1992 verdwijnt de 15-jarige Willeke Dost spoorloos uit de boerderij van haar pleegouders. Tot op de dag van vandaag heeft niemand meer iets van haar gehoord. Steeds meer lijkt het erop dat Willeke niet is weggelopen, maar dat ze is vermoord.

Pleeggezin
Willeke Dost wordt geboren in 1976. Als het meisje nog maar 1 jaar oud is, komen op tweede kerstdag haar vader en moeder bij een verkeersongeluk om het leven. Na allerlei omzwervingen in tehuizen en pleegzinnen gaat ze in 1987 bij een familie in Koekange wonen. Aan haar beste vriendin vertelt Willeke dat ze zich hier niet thuis voelt. Ze zou begluurd worden tijdens het douchen.

Zwanger
Begin 1992, als Willeke vijftien is, vertelt ze aan een vriendin dat ze zwanger is. Een week later, in de nacht van 14 op 15 januari, verdwijnt Willeke spoorloos. Er zijn wat spulletjes weg, zoals een foto van haar ouders, wat kledingstukken en haar fiets. Maar haar paspoort en treinkaart liggen nog op haar kamer. Is Willeke vrijwillig verdwenen of is ze het slachtoffer geworden van een gruwelijk misdrijf?

Twijfels
De politie gaat er lange tijd vanuit dat Willeke is weggelopen, maar als er nooit meer een teken van leven van Willeke wordt vernomen, komen daar steeds meer twijfels over. Het Landelijk Team Kindermoorden onderzoekt de zaak tussen 2000 en 2004. De FBI maakt in Amerika een verouderingsfoto van Willeke, zoals zij er op haar 27e uit zou zien. Maar het leidt allemaal tot niets; tot op de dag van vandaag is het meisje niet teruggevonden. Dit tot grote wanhoop van haar familie en vrienden.

Kamervragen
In mei van dit jaar stelt Tweede Kamerlid Fred Teeven Kamervragen over de vermissing van het vijftienjarige meisje uit Drenthe. Hij vindt dat de politie te veel is uitgegaan van een vrijwillige verdwijning en wil dat er meteen een onderzoek wordt gestart, waarbij wordt uitgegaan van kindermoord. Ook vrienden en familie geven de strijd niet op en hopen na al die tijd nog duidelijkheid te krijgen over wat er met Willeke is gebeurd.

Opsporingsverzoek
Afgelopen maandag, 19 oktober, kwam het bericht dat politie Drenthe een nader opsporingsonderzoek start in de zaak van Willeke Dost.

Heeft u nog tips over deze zaak? Neem dan contact op met de politie Drenthe via 0900-8844 of met de redactie van ‘Het Zesde Zintuig – Plaats Delict’ via 035-6727777 of email naar: [email protected].

Bron en copyright: RTL 4 Het Zesde Zintuig en Isabel Blanco

Lees ook:Pleegfamilie vast voor verdwijning Willeke Dost versus paragnosten
Lees ook:Zesde Zintuig: ‘Harry de Neus’ speurt naar Willeke Dost
Lees ook:Willeke Dost ‘Moord’ uit mysterieus boek
Lees ook:Chris Zoet, Moord op Willeke Dost, in september 2009 betrokken bij onderzoek!
Lees ook:Paragnosten verspreiden onjuiste info over zaak Cassandra (Sapaho)

28 Reacties // Reageer

28 thoughts on “Zesde Zintuig Aflevering 8: de zaak Willeke Dost UPDATE

 1. janb

  Ik heb net naar het ZZ gekeken maar denk toch dat het net even iets anders ligt.
  Het verhaal van de pleegvader en zoon kloppen wel maar ze was was niet van hen zwanger. Het verlaten van het huis gebeurde in een opwelling. Het moest gewoon. Ze wilde weg daar .
  De bezochte locatie is onjuist.
  Ik zou er echt in moeten duiken om te kunnen horen wat er is gebeurd. Ben er nog niet zeker van dat ze overleden is.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Tsja…………. de info was (zoals gewoonlijk) bekend van te voren. Samra had er aan mee moeten doen, dan had het er anders uit gezien.

     /   Reply  / 
 2. meppeler.mug

  Ik citeer: “Aflevering 8: de zaak Willeke Dost, de zaak wordt opnieuw opgestart naar aanleiding van de uitzending.” Dat mochten jullie willen. Dit is toch echt te veel eer voor de makers van het Zesde Zintuig. De politie Drenthe besloot al eind vorig jaar om de zaak opnieuw te onderzoeken.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Dat beweerd de maker van het programma op de site van RTL ik niet. Zou een van de laatsten zijn overigens die dit zou roepen.

     /   Reply  / 
 3. Ariadne

  meppeler,mug: “dat mochten jullie willen…”. Wij hebben daar niets mee te maken, wij zijn gelukkig het ZZ niet, daarvoor moet je bij RTL zijn en Hans Dekker.

    /   Reply  / 
 4. tiptel

  Het is een belachelijke vertoning wat men liet zien bij het zesde zintuig. En nog belachelijker is om te zeggen dat zij verantwoordelijk zijn dat er een onderzoek door hun is opgestart. Het onderzoek liep al, men is al een hele tijd zelfs bezig. Eens zal alles duidelijk worden en hopelijk staat men dan te lachen om zulke programma’s en dat soort paragnosten.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   Hier op het blog lachen we ons al tijden slap om wat er in het ZZ vertoond word. Tot nu toe is er nog helemaal niets opgelost af aangezwengeld door het ZZ. Ik mag hopen dat dit programma niet terugkomt, in tegenstelling tot wat Robert ten Brink gisteren zei, dat ze volgend jaar WEL weer terugkomen. Er zijn nog heel veel mensen die kijken en denken dat het werkelijk zo gaat en dat er iets opgelost word. Vorige week heb ik iemand nog even uit die droom geholpen, die is nu zwaar beledigd en boos op RTL, dat ze mensen zo voor de gek worden gehouden, Tja, dat is Dekker he……

     /   Reply  / 
 5. Isabel Blanco Auteur

  Ik zal het nog strakker vertellen in de uitzending is geknipt van jewelste. Er zouden 2 zaken worden behandeld. Echter omdat men opnieuw bezig is met allerlei tips (van voor de uitzending overigens) heeft men het zo opgeblazen dat dit door het ZZ komt en is de andere zaak er dus uitgeknipt…………. tsja dat is Dekker ten top he.

    /   Reply  / 
 6. janb

  Voorstukjes waarvan je denkt..zo dat wordt spannend!! Maar weer helemaal niets. Uitspraken van Signi niet uitgezonden en ook de uitspraak van de Neus waarin hij zei: hier ligt niets is weggeknipt.
  Knap vind ik het wel dat Robbert tijdens het telefoongesprek die de paragnosten hadden met willeke, gewoon vragen kon stellen en zij het antwoord van Willeke vertelden. Houd nu toch ens op met die flauwekul. Zo werkt het echt niet.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Ouderwets Dekker gezellig, weten we meteen waarom Blanco niet welkom was. Stel je voor week in week uit een live verslag op paranormaal.blog.nl vaste rubriek in Shownieuws EN Erland Galjaard een nieuwe baan wegens de zoveelste misser op RTL 4. Effe de kijkcijfers checken.

     /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   1.083.000 dus toch niet wat het was in het begin

   28 03-09-2009 2130 ZESDE ZINTUIG PLAATS DELICT RTL4 8.7 20.9 1.307.000

     /   Reply  / 
  3. Isabel Blanco Auteur

   Tegen vorige week:

   30 15-10-2009 2130 ZESDE ZINTUIG PLAATS DELICT RTL4 7.8 19.6 1.177.000

   Vermoedelijk naar aanleiding van mijn stuk dat de cijfers aan het zakken waren……… nu dus net krap 1 miljoen.

     /   Reply  / 
 7. tiptel

  Ik heb diverse reacties achtergelaten bij het zesde zintuig. Ze kunnen niet tegen kritiek. Als je het programma goed bekijkt en luistert zie je dat alleen die 2 dames sturen naar een persoon en een naam.

  Wanneer het opgelost zal worden, wat ik zeer hoop, zal alles duidelijk worden, ook dat van het zesde zintuig (bij zz in negatieve zin).

  De enige krant die juiste meldingen maakt is het dagblad van het noorden. Andere bladen zoals meppeler courant, telegraaf en programma’s als Hart van Nederland,ZZ en Radio Drenthe hebben maar 1 belang: puur commercieel denken en de informatie verdraaien.

  Ik heb een aantal weken op de site van zz geschreven dat ze in het noorden zouden komen: ben ik dan voor hen ook paranormaal hahah.

    /   Reply  / 
 8. Wendy Hakkert

  Ik ben het helemaal niet met jullie eens over Dat het ZZ niet meer op de buis moet terug keren.Want ik kijk en keek elke week met veel plezier naar het Programma.En dat jullie er zo onbeschoft over praten vind ik wel heel erg die mensen doen ook alleen maar hun Werk of in Sommigen gevallen Om de mensen te helpen zo als na bestaanden .En ik ben een grote fan van de Paragnosten van Het Zesde Zintuig Groetjes Wendy

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Ligt aan de opzet van het programma, dat men veel voor nabestaanden doet is me wel duidelijk echter het wordt ingekopt als te commercieel. Het knip en plakwerk doet het echte werk geen goed.

   Ik had graag veel meer Samra willen zien maar ala………. kan dan weer niet, wordt veel in geknipt en geplakt. Dus het is de opzet.

     /   Reply  / 
 9. Wendy Hakkert

  Hoe weet jij dat nou weer Isabel dat er veel in geknipt word Werk jij op de redactie van het ZZ of zo er zijn genoeg voor beelden dat het ZZ wel degelijk Goed werk leverd en dergelijke ik Vind het ZZ en Derk beter als Char spijt mij wel hoor AFZ wendy

    /   Reply  / 
  1. Roos

   Noem eens een voorbeeld dan? Ik heb geen enkele moord opgelost zien worden hoor, of heb ik naar een ander tvprogramma zitten kijken? Elk weldenkend mens die een beetje op de hoogte is van hoe tvopnames verlopen, weet dat er in elk programma geknipt en geplakt wordt. Voor tien minuten tv heb je vaak een hele draaidag nodig. En ja, ik spreek uit ervaring.

     /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   Omdat het zo is, ga een gesprek aan met de deelnemers, lees het hele blog door en je leest de commentaren. Laatste aflevering is een item totaal eruit gehaald, daar zat Samra in! Miranda Custic is aan alle kanten belazerd op TV door de reading die ze gaf over de Posbank totaal te verknippen. Kijk naar de commentaren van C die als een volslagen clown is afgeschilderd.

   Als ze niet zouden knippen en plakken Wendy duurt een aflevering ook niet 1 uur maar ruim 1 dag……

   En wat ze erin laten is slechts datgene wat ze willen uitzenden, moet wel kijkers trekken anders verdient Dekker er niets meer aan.

   Tis een grote flauwekul show en dat blijf ik herhalen.

     /   Reply  / 
 10. Wendy Hakkert

  Nou Ja dat mag jij vinden Isabel maar ik blijf er wel naar kijken maar er zijn genoeg Goede tips binnen gekomen in Verschillende zaken die in ieder geval hebben geleid naar aanhoudingen mede dankzij ZZ en heb ook niet beweerd dat er moord zaken zijn op gelost want dat zijn jou woorden Roos en niet de mijne.En dat er geknipt word dat snap ik ook wel maar jullie blazen de boel zo op met jullie reacties vandaar en vind het een goed Programma punt uit

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Ik zeg niemand dat ze niet mogen kijken maar mijn bezwaren staan te uit en te na hier op het blog en zal het dus nimmer aanprijzen als must om te kijken. De mening van de meeste lezers hier is dat het een grote show is niet meer en niet minder. En tot op de dag van vandaag hebben ze nog niets bereikt.

   Als Hans Dekker lef had gehad dan had hij Samra mee moeten laten doen in de Willeke Dost zaak maar Samra is te goed. Dus moeten we het doen met slecht acteerwerk van Tessa en Petra, Peter van der Hurk die nauwelijks nog mee doet (met reden) en Ingomar die echt iets kan maar zijn tijd beter kan besteden dan aan deze show……

     /   Reply  / 
 11. Johan Lindeman

  Isabel
  Terecht maak jij hier een paar punten met het knip en plakwerk van de Dekkergroep en zijn betrouwbaarheid.
  Met Samra te referen is niet zo verstandig de broer en moeder van de verdwenen Remco van der Torre,kunnen jou daar alles over vertellen.
  Om met C maar te zwijgen want dat is gewoon een clown daar heb jij trouwens zelf genoeg aandacht aan besteed en terecht.Persoonlijk naar mijn bescheiden mening zie ik liever Vanessa weer eens op komen draven.
  Voor de rest ben ik het wel met de door jou beschreven situatie eens.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Vanessa wil niet meer meedoen he om moverende redenen. Neemt niet weg dat zij gewoon heeft bewezen goed te zijn.

   Weet je Jan ze kunnen het beter vanaf nu de “Tessa en Petra Show” noemen…….

     /   Reply  / 
 12. tiptel

  Mag ik de goedgelovigen uit hun droom helpen? Er is door het programma zz geen enkele zaak opgelost! Ook de zogenaamde compositietekening van een zogenaamde dader bleek onjuist te zijn. Mensen kijk naar feiten. Het giswerk wat een ieder kan doen die beetje analiseren kan moet je niet verwarren met feiten. In het algemeen vind ik paragnosten als je ze ziet mensen die volgens mij allemaal een deukje hebben opgelopen. Het is volksvermaak zoals je op de kermis ziet en de uitzonderingen zie je niet op tv. Ik moet enorm lachen om het zz wanneer ik er naar kijk. Noem mij maar fluisteraar I SEE DEATH PEOPLE, o sorry ik bedoel: I SEE LIVING PEOPLE.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   Het maakt niet zoveel uit watvoor people je ziet, het ZZ heb je goed gezien in elk geval!

     /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   Qua “deukje opgelopen” mag het wat mij betreft met deze opmerking een onsje minder, ik voel me niet echt idioot ofzo met deze gave, slik er ook geen pillen voor, hoef ook niet in therapie. Maar ben het wel eens met je kritiek op het programma.

     /   Reply  / 
   1. Roos

    De kritiek op het ZZ is dan ook het enige zinnige van het hele stukje.

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     Tsja zit wat in als we het over mensen hebben he

       /   Reply  / 
  3. Vrijdenker(?)

   Ik weet niet of je op dit tijdstip nog mijn reaktie mag lezen of dat je al naar bed moest. Maar je hebt gelijk, “uitzonderingen zie je niet op tv”.
   Mijn respect voor deze denkwijze, heb je dit (respect)ook voor anderen en mij?

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>