Een tsunami op de Noordzee, is dat mogelijk?

Een tsunami op de Noordzee, is dat mogelijk?

Afgelopen week las ik dat er een aantal paragnosten zijn geweest die voorspellen dat wij een tsunami kunnen verwachten op de Noordzee en dat een gedeelte van Nederland overstroomt en het duizenden doden tot gevolg zal hebben. Is dat mogelijk in Nederland? Ik hoop u voldoende informatie te geven zodat u zelf kunt beslissen of het nodig is om rekening te houden met een ramp die Nederland hard zal treffen.

Langs de kust van de Noordzee zal geen tsunami optreden. Een zeebeving (bijvoorbeeld bij het vulkanische Ijsland  zal door de ondiepe Noordzee snel uitdempen. De kust bij Noorwegen is zo steil dat het effect van een tsunami ook daar verwaarloosbaar zal zijn. Als in de Noordzee zelf een aardbeving plaatsvindt, zal de resulterende golf niet hoger zijn dan 0,5 meter en geen schade aanrichten. Langs andere Europese kusten  kunnen echter wel tsunami’s voorkomen. In 2006 is er een megagolf gezien op de Noordzee, iets wat de regering aardig verborgen heeft gehouden en de weermannetjes na het nieuws afdoen als toeval en het zal nooit meer voorkomen in Nederland. Toch is het een golf geweest van 9 meter hoog. Denk je eens in, wat is 9 meter hoog?

Zijn wij net zo arrogant als Amerika, ons kan niets gebeuren, Nederland wordt altijd gespaard bij rampen? Stel je nu eens voor dat er een enorme overstroming komt door een tsunami.

Stel je voor, een grote aardbeving bij de kust van IJsland vlak bij Reykjavik. Er wordt groot alarm geslagen. Het heeft een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Er vallen weinig gewonden, maar een week later is het weer raak. De stad Vik wordt getroffen. Binnen enkele minuten vindt er een explosie plaats in de bergen, de vulkaan is tot uitbarsting gekomen. Het wordt een grote kolkende ijsrivier. Binnen een  half uur is de infrastructuur langs de kust totaal verwoest. De laatste beving werd ook gevoeld op de Shetlanderlanden. Een uur na de beving wordt de eilandengroep getroffen door een vloedgolf, ontstaan door de landmassa die in zee gleed. Met een snelheid van 200 kilometer per uur raast de eerste golf voorbij de eilanden. De gealarmeerde autoriteiten nemen direct contact op met de overheden aan de Schotse kust. Slechts 15 minuten krijgen de inwoners daar de tijd om weg te komen, wat onvoldoende blijkt te zijn. Ondertussen bereiken berichten over de naderende rampspoed het vaste land van Europa. In Denemarken, waar men de tsunami binnen anderhalf uur verwacht, gaat luchtalarm af. Via radio en televisie worden inwoners van de kustplaatsen geadviseerd om hoger gelegen gebieden op te zoeken. De lokale overheden en inwoners zijn echter niet voorbereid op zo’n grote en plotselinge evacuatie. In de chaos die volgt kunnen duizenden mensen niet meer ontkomen aan de vloedgolf, die vervolgens de kust overspoelt.

Anders is het aan de Hollandse kust, waar de golf de ondiepe zee in gaat en ongehinderd op de duinen afdendert. Hoewel de inwoners aan de kust gewaarschuwd zijn beuken om kwart over negen uur ‘s avonds de eerste golven tegen de dijken van Den Helder, even later gevolgd door de zeewering bij Petten: de hondsbosse Zeewering. Dankzij de ligging dwars op de golf wordt de kust van West-Friesland nauwelijks bedreigd. Even voor tien uur bedreigt de door de ondiepe kust opgestuwde golf de mond van het IJ. De tien meter hoge golf slaat over de pieren en dammen heen, waardoor de havens ten Zuiden van de sluizen onderlopen. Op enkele plaatsen bereikt het water in de kanalen van de sluizen een te hoog pijl. Daar stroomt het water over de kades, maar de schade blijft beperkt. IJmuiden blijft gespaard.

Om tien uur worden de plaatsen Noordwijk en Katwijk wel getroffen door de vloedgolf. Het water komt tot ver over de kades heen en loopt de straten van de dorpen in, auto’s en inboedel met zich mee sleurend. De zeewering lijkt echter wel bestand tegen de enorme druk en houd stand. Delen van de Bollenstreek lopen onder, maar de vele dijken die de polders begrenzen houden het water verder tegen. De meeste inwoners van de dorpen hebben zich tijdig in veiligheid kunnen brengen.

Het grootste gevaar loopt het best tegen het water verdedigde deel van ons land: de delta. Een vloedgolf die vanuit het noorden de Noordzee in gaat zal door de flessenhals tussen Engeland en België heen moeten. De energie die in de golf is opgeslagen zal zich met veel kracht daar door heen moeten persen. De golf zal daardoor veel hoger en krachtiger worden. Plaatsen als Londen, Antwerpen en Rotterdam krijgen met een enorme stijging van het water in de rivieren te maken. Aan de kust van België en Engeland zullen plaatselijk dorpen en steden worden verzwolgen. Laaggelegen gebieden van Nederland lopen onder met grote snelheid. De randstad zal volledig verdrinken met honderdduizenden, misschien wel meer dan een miljoen slachtoffers… in Nederland Alleen. De randstad zal, net als New Orléans eind 2005, een groot gif-meer worden. De belangrijke olie en gas productie in de Noordzee zal stil komen te liggen. In het Kanaal, tussen Engeland en België zullen vele kleine schepen door de plotselinge vloedgolf vergaan. Ook natuurgebieden als de Waddenzee zullen enorm veel schade oplopen.

********************

Acht zwakke schakels met prioriteit langs de 268 kilometer lange kust van Nederland

Als we hoogleraar in de geografische hydrologie, Marc Bierkens van de Universiteit van Utrecht, mogen geloven, gaat het Groene Hart van Nederland binnen een eeuw kopje onder. Oorzaak hiervoor zal zijn de jaarlijkse stijging van het grondwater  als gevolg van zeespiegelstijging en bodemverzakking. Men is van mening dat we daar binnen afzienbare tijd niet langer tegenop kunnen pompen.

Voorspelling door Jan C van der Heide

Reeds jaren beschrijf ik in mijn voorspellingen en visioenen de slechte toestand van de Nederlandse dijken. En roep wanhopige kreten als: ‘De dijken moeten worden opgehoogd, verstevigd!’, ‘Dijken dreigen weg te zakken en zijn verzwakt’, ‘Aan de kust onder andere ter hoogte van Katwijk, Den Haag, Scheveningen bestaat een zeer gevaarlijke situatie. Bij de combinatie springvloed en storm zal water het land binnen- en overstromen’ etc Het gevaar van dijkdoorbraken neemt met het jaar toe. Water overal water. Voor alle burgers in West Nederland en Vlaanderen geldt: ‘Luctor et emergo’, ‘ik worstel en kom boven’. Of gaan we met z’n allen definitief kopje onder?

Bronnen: KNMI/jancvanderheide.com/geonature

Bron: Wereldgeheimen.nl

Lees ook:Hoe groot is de kans op een Tsunami in Nederland?
Lees ook:Beelden Samoa na de aardbeving en Tsunami
Lees ook:Char Margolis, Leven na een ramp, Tsunami
Lees ook:Tsunami-alarm West-Europa ook getest in Nederland
Lees ook:Tsunami mogelijk in Nederland?

153 Reacties // Reageer

153 thoughts on “Een tsunami op de Noordzee, is dat mogelijk?

 1. Michael

  Ik was de eerste paragnost die in 1994 live bij de NCRV in een 2 uur durende radioutzending de voorspelling deed van Arnhem aan zee.Dit naar aanleiding van hun 50 jarige bestaan en zij mij vroegen of ze op gingen naar de 100 jarige jubileum.Het is geen Tsunami maar meer een atoonbom die ook delen van Engeland zal raken of een gigantische meteoriet.Dit zal tevens leiden tot de totale failiete Nederland en meer dan de helft van Nederland is pleite,We worden ingelijfd door duitsland als een soort provincie wie op de hogere gedeelte wonen te denken aan de achterhoek noord en zuid limburg blijft die bespaart.De datum geef ik niet vrij want ik wil geen paniek zaaien.Hij die er niet bij zullen zijn stonden niet op de lijst van hun tijd cq lot of karma.

    /   Reply  / 
  1. Michael

   Nog een kleine tip mocht ik gaan verhuizen naar Limburg of sterven weg wezen allemaal!

     /   Reply  / 
   1. Karin

    Goh, mijn zoontje had het erover of een Tsunami ook Nederland kon treffen. Heb hem alles uitgelegd over stormen en tsunami’s.

    Atoombom; Engeland treffen? Hummm…ik had in mei een naar visioen, Isabel weet ervan… het zal toch wel niet. Lichtpuntje; een week later leek het wel of de grote zwarte wolk, die het veroorzaakte door bepaalde krachten weggeduwd werd, door misschien wordt het verzacht… of gebeurt het niet.
    Meteoriet? Dat kan inderdaad een deel van de seven seals zijn.

    Jee, moeilijk, ik wil al jaren weg bij de kust, maar ja, ik heb het niet alleen voor het zeggen. Geloven doet niemand je en wanneer… tja wanneer.
    Geef het wel even door als je verhuist naar Limburg.

    Overigens, als het een atoombom is, dan krijgen we ook te maken met fall-out en is die hoek die jij aangeeft dan nog wel safe?

      /   Reply  / 
    1. Michael

     In ieder geval is Antwerpen ook niet safe het doel is Europa en England te ontwrichten en ik bel je wel als het zover is of anders kom ik bij je spoken zodat je wel weg gaat.Ik heb het trouwens op band staan en de voorspelling is officeel in de databank opgenomen.Mocht het trouwens niet gebeuren vind ik het ook niet erg klachten worden dan gewoon in het hiernamaals afgehandeld.

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      Is de kleine dwerg in Iran de veroorzaker?

        /  
    2. Karin

     Oh, bedenk ik me ineens, in mijn fotoalbum op mijn blog … breaking news, hoop niet dat het zo snel is als the earthquake.

       /   Reply  / 
    3. Michael

     Nee als het van uit europa gericte aanval is komt het uit de land van de grote beer

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      Poetin en ko……..

        /  
    4. Karin

     Poetin en ko……..

     Ko ook?
     Wist niet dat het een Rus was…

     Ik zie de Russen op dit moment niet vijandig, maar als het gaat rommelen in Iran kan er van alles gebeuren.

       /   Reply  / 
   2. Isabel Blanco Auteur

    Nederland kent nog buitengebieden. Overweging waard dan maar……….

      /   Reply  / 
  2. antje

   Gelukkig kennen we inmiddels de voorspellende gaven van Michael en weten we dat we dit doomscenario in de prullenbak kunnen gooien.

     /   Reply  / 
 2. carin

  De dood heeft voor mij *een gezicht*,na dit alles is er meer, nieuw en beter.Ben blij dat ik in Limburg woon,wie aan het zwemmen komt elders in Nederland,is bij mij welkom.

    /   Reply  / 
  1. Michael

   zet je de koffie en vlaai dan wel alvast klaar dan

     /   Reply  / 
  2. Vrijdenker(?)

   Nederland wordt bedreigd van 2 kanten. Overstromende rivieren uit Oost-Zuid. Alsmede stormvloed uit uit zee. Erger dan die van Zeeland destijds.Deltawerken zijn verouderd. Dijken breken door, duinen brokkelen af. Uiteraard aan de kust rampzalig. Resterend deel van Nederland kan vluchten naar hoger liggend gedeelte. Gevoelsmatig onderschrijf ik het ZIEN van Michael in 1994 en het “gezicht” van Carin.

     /   Reply  / 
 3. lammy paraschakis

  Ik weet uit betrouwbare bron dat er zeker kans is dat Nederland met een Tsunami te maken krijgt. Maar 1 geruststelling, de komende jaren nog niet!Weten jullie trouwens dat er in de noordzee een zeer oude (z.g.n. dode) vulkaan ligt? En dat men daar naar olie wil boren? En Nederland is in het verre verleden heel vaak getroffen door watersnoodrampen waarbij honderden mensen en dieren zijn verdronken. Ook hier in de kop van Groninge/Friesland. Denk aan het verdwenen eilandje Bosch! Na 35 jaar serieuze groepsseances weet ik dat alles mogelijk is.
  Zo kregen we tijdens zo’n seance eens te horen dat we allemaal na afloop meteen naar huis moesten gaan…dus geen koffie/bier drinken in ons stamkroegje…. en de amerikaanse tv zender aan moesten zetten want klokslag 1 uur (onze tijd) die nacht zou er een oorlog uitbreken, die echter niet zou leiden tot een wereldoorlog gelukkig. En ja hoor, 1 uur exact… de eerste golfoorlog. Regelrecht te volgen op tv. Zo zie je dus maar dat alles mogelijk is als een handje vol mensen iets beslist waar ze de gevolgen ervan niet eens beseffen. Groetjes, Lammy en slaap lekker

    /   Reply  / 
  1. Roos

   Dat van die oorlog was geen voorspelling, dat was van te voren allang duidelijk dat het op dat moment plaats zou gaan vinden. Ik weet het moment nog exact, ik lag in het ziekenhuis en iedereen lag wakker, omdat de oorlog uit zou breken. We wisten van te voren dus ook al dat het zou gebeuren en daar was geen paragnost bij aan te pas gekomen.

     /   Reply  / 
   1. lammy paraschakis

    heb jij het over de eerste of tweede golfoorlog??
    En Roos, tijdens een groepsseance worden geen voorspellingen gedaan maar soms krijgen we waarschuwingen. Ik zeg ook niet dat het een voorspelling was. Ik geef alleen aan dat we alles kunnen verwachten wat wij noor onmogelijk houden.

      /   Reply  / 
    1. Roos

     Ik heb het over de eerste Golfoorlog. Die begon om 1 uur s’nachts nederlandse tijd.

       /   Reply  / 
 4. sharon

  tuurlijk wie in deze onzin geloofd is gek!!

    /   Reply  / 
 5. sharon

  tuurlijk joh wie in deze onzin geloofd is gek

    /   Reply  / 
 6. Rene van Zalk

  Jomanda heeft in 2004 al gezegt dat het westland of westelijk deel van NL onder water gaat lopen door een of meerdere giga-golven,ze gaf geen datum, iemand anders vertelde mij dat het voor de datum van 01-Dec-2011 gaat gebeuren.
  Jomanda vertelde ook dat het internet plat gaat, alleen vertelde ze er niet bij of dit alleen voor NL geldt of wereldwijd, en ze gaf geen datum.

    /   Reply  / 
  1. Nick

   Dankzij de media in de afgelopen jaren nemen weinigen in nederland Jomanda nog serieus en hoewel zij zelf nooit aan toekomstvoorspellingen doet is er inmiddels VIA haar wel wat meer bekend gemaakt: de week van 22-8-2011. Hier zal het overigens niet bij blijven. Nederland valt terug in armoede….

   God straft niet, de mens straft zichzelf !!!

     /   Reply  / 
   1. Anoniempje-02

    Beste Nick, twee kennissen van mij hebben onafhankelijk van elkaar een medewerker/ster van Jomanda aan de telefoon gehad vorige week en ze zeiden beiden dat het in de maand Augustus 2011 gaat beginnen (dus niet persee in de week van 22-08-2011……..)) en idd de mens straft zichzelf…….

      /   Reply  / 
   2. Anoniempje-02

    Beste Nick, NL is al teruggevallen in waanzin (hoogmoed is ook een vorm van waanzin) dit komt voor de val.

      /   Reply  / 
   3. Anoniempje-02

    @Nick, Het is ook mogelijk dat er een paar of aantal dingen aan voorafgaan aan de watersnoodramp van Aug 2011 en dat de medewerkers/sters van Jomanda daarom zeggen : het gaat beginnen in Augustus 2011 (maar dat is mijn eigen visie) (filosofie)

      /   Reply  / 
   4. Anoniempje-02

    @Nick, Dit is het juiste moment dat je deze reaktie geplaatst hebt omdat een aantal voorspellers in de maanden November/December voorspellingen gaan maken voor het jaar daarop, (het juiste moment, als je snapt wat ik bedoel.)

      /   Reply  / 
 7. trixie mixie van nujij

  Hou augustus maar in de gaten dan komt nl onder water te staan.

    /   Reply  / 
  1. Peter de Boer

   Beste Trixie Mixie,

   Er zijn veel mensen die op dit moment, of de afgelopen maanden visioenen krijgen of het gevoel dat er een grote (water)dreiging boven Nederland hangt.
   Er is geen plek op internet waar AL deze mensen samenkomen. Dat zou wel handig zijn daar iedereen een datum wil weten.
   Ik zit zelf hoog in het buitenland in agustus (12 augustus vertrek ik), maar nu zie ik dat jij ook de data 5 en 12 augustus noemt op paraproof.nl bij het stukje over Jomanda.
   Zou je misschien je hele verhaal willen vertellen, dus hoe je tot deze conclusie bent gekomen en heb je ook doorgekregen of het in de vorm van een tsunami gebeurt etc. etc.? Ik zou je willen uitnodigen om wat uitgebreider je voorpellingen toe te lichten op (http://mgls61.punt.nl/?id=386876&r=1&tbl_archief=&amp ;) . Vergeet niet om je email in te vullen bij “Email alerts” aan de rechterzijde op die site.
   Er zijn namelijk veel mensen die nog niet dood willen en erg veel waarde hechten aan voorspellingen van mensen zoals jij. Alvast bedankt!

     /   Reply  / 
 8. trixie mixie / joreiki

  hoi peter de boer

  de site die waar naar je verwijst die ken ik al
  de persoon die deze site heeft gemaakt ook
  ik zelf ben aanvoelend
  en heb ook over de tsunamie een paar keer gedroomt
  maar vele dromen de laatste tijd er over
  maar ook jomanda heeft er voor gewaarschuwd
  en ook zei zegt
  dat het beste is dat je heel de maand augustus
  weg bent uit nederland
  zorg dat je wat je lief hebt bij je hebt dan
  maar ook spullen die je in leven houden
  zoals water en eten voor min een jaar
  bv ga langs een bron wonen
  die kan je op google vinden op google map
  zet het dan op kaart
  zorg dat je zaad hebt voor een paar jaar
  dus voor een doorsnee gezin 30 pakjes zaad
  zowel winter groente als zomer groente
  zorg ook dat je plastiek zeil hebt
  zodat je ieder kunt zaaien
  zorg dat je weet wat je kunt eten uit de natuur
  bv eikenbomen de binnen korst kan je eten
  en ook die van de den en esdoorn
  en van de eik van die binnen schors
  daar kan je ook nog eens meel van maken
  en van de esdoorn en de berk
  kan je in het voorjaar het sap er van nemen
  en zo zijn er veel planten die je in leven kunnen houden
  zorg dat je een caravan hebt
  of een tent, maar ook een stuk zeil als er lek komt
  maar zorg ook voor kaarsen en lucifers
  of een magnesiumstaafje
  hoe meer kennis je hebt, hoe minder je nodig hebt
  deze wijsheid komt van mgls61 af

  nog ene paar tips
  van paardebloemen kan je koffie maken bv
  de wortelss heb je dan nodig
  maar dat kan je ook maken van eikeltjes
  die moet je dan roosteren
  en eikels bv kan je eten na drie gekookt te hebben
  wel iedere keer het water weg kappen
  en eerst wel van schil ontdoen en ook de binnen schil
  snacht heb je min drie dekens nodig
  als je geen verwarming hebt
  rubberlaarzen gaan langer mee
  en er zijn rubberen laarsen met binnen voering
  mensne metb zweet voeten raad ik er twee aan
  of spul die zorgen dat je geen zweet voeten meer hebt
  ook dat spul heb je voor een paar jaar nodig
  we gaan ongeveer een eeuw terug in de tijd
  helaas

  groetjes trixie mixie / joreiki

    /   Reply  / 
 9. trixie mixie / joreiki

  @ peter de boer

  Vergeet niet om je email in te vullen bij “Email alerts” aan de rechterzijde op die site.

  tja dat zal ik voortaan hier netejes doen whahahaha

  heb jij ene vooruitziende blik of zo
  whahahaahahahahahaaa

  ik lach me een deuk hier
  tja die was ik inderdaad vergeten

  groetjes dymph

    /   Reply  / 
 10. Raz

  Weer wakker geworden van een Tsunami-droom/visioen. Ging ff googelen en kwam op deze site uit, wist niet dat er meer mensen zijn die dit voorzien voor Nederland, heb alleen mijn twijfels over de data en of het al zo gauw gebeurd?!? Zie hem trouwens meer vanuit de noordkant Nederland binnenkomen. Hij is wel akelig hoog! Sterkte allemaal!

    /   Reply  / 
 11. trixie mixie / joreiki

  @raz neem maar aan dat ie droom van je waar is
  ik ga ene link zoeken voor je
  dat je weet dat je droom zeker ok is en de datum
  je gaat versteld ervan staan
  en ik ga straks vele linken plaatsen hier
  om andere te overtuigen
  dat we aan een vooravond staan van een giga ramp
  heel europa gaat dit voelen
  want vele havens gaan getroffen worden
  en de slachtoffers op de daken ect die gaan voor
  dus help gaat over land
  en dan zal de rest zichzelf moeten voorzien
  en is dan geen stroom meer
  dus ook geen water of bezine
  ook de banken zullen plat gaan
  want in de kustgebieden daar zit het geld
  en de flappentappen
  daar zie je je geld niet meer uitkomen dus
  het water komt inderdaad zeer hoog
  vele zeggen tot in limburg toe
  en het gaat in twee keer gebeuren
  hoeveel tussen tijd er tussen zit
  ook dat is voor mij nog een raadsel
  twee minuten drie dagen of weken enz
  ik weet het niet
  maar de linken komen nog
  en dat zijn er veel
  ik heb een stel voorspellingen
  en ik heb wetenschappelijke onderbouwingen
  tot straks

  groetjes trixie mixie

    /   Reply  / 
  1. radjetoe

   Wat een stom en dom gelul, zeker een Belg?

     /   Reply  / 
 12. Raz

  Trixie Mixie,,
  Hoor graag van je grtzz….

    /   Reply  / 
 13. hans

  dan is mijn woning mooi meer waard. vrijstaande woning aan het water. jeuk aan de balzak

    /   Reply  / 
 14. trixie mixie / joreiki

  gek de linken blijven niet plakken
  heel vreemd

    /   Reply  / 
 15. Karin

  Opletten Nederland! 20,21 of 22 Augustus gaat nederland waarschijnlijk overstromen!

    /   Reply  / 
 16. John

  Hallo Karin,

  Is 11 en 12 augustus weer oké?

  http://mgls61.punt.nl/index.php?id=386876&r=1&tbl_archief=#r747667

  (“Heb Heel lang ,ongeveer 25 jaar geleden ,gedroomd dat Een Wit Nederland van boven naar beneden Zwart werd,en daarbij moest ik op 2 enen letten,Nu word me alles duidelijk, 2011,en ook waarschijnlijk 11,12, 20 ,21 ,of 22 augustus,goed in de gaten houden dus!” door: karin 2011-05-27 11:15:19 )

    /   Reply  / 
 17. Karin

  Nee ,ik denk dat er twee keer iets gaat gebeuren,wat die overstroming betreft?11,12 aug en 21,22aug,maar weet dit niet zeker?Dus zo een beetje de tiende en de twintigste aug ffe wegwezen,voor de zekerheid

    /   Reply  / 
 18. Karin

  En ffe iets anders voorlopig geen rauwkost eten!

    /   Reply  / 
 19. trixie mixie / joreiki

  @karin

  je kunt gerust rauwkost eten
  want er bestaat zoiets als zilverwater
  google eens even naar zilverwater
  wel altijd gedistileerd water nemen
  om dat te maken

  en als ik nog in nl woonde
  zou ik heel de maand augustus gewoon weg zijn
  en goed hoog op een camping zitten
  met al me dierbare spullen
  en ook extra dekens eten groente zaden enz
  en zeker niet te vergeten
  aanstekers/ lucifers of magnesiumblokjes
  en ook met ene paar boeken
  hoe je wilde planten je in leven kan houden
  zodat je zelf redzaam bent

    /   Reply  / 
 20. trixie mixie / joreiki

  http://www.colloidaal-zilverwater.be/

  neem nooit te veel ervan in
  want dan sla je blauw uit
  maar je moet behoorlijk veel inemen
  om blauw uit te slaan
  maar een glaasje is toch wel erg veel
  ik raad je dan ook aan
  het in kleine flesjes te bewaarden
  als je kinderen hebt
  zodat ze nooit te veel ervan kunnen inslikken

  als je dit in huis hebt
  hoef je niks te vrezen voor je rauwe groenten
  ik eet het gewoon en vrees niks

    /   Reply  / 
  1. Karin

   Tnx voor de tip,maar er schijnen al verschillende doden gevallen te zijn op die zo geheten e-coli variant,voornamelijk komkommers geloof ik,moet maar es googelen

     /   Reply  / 
 21. trixie mixie

  @Karin
  Als je als je de verschijnels krijgt neem je zilverwater in en je geneest gewoon.
  Maar wel op tijd innemen en niet wachten tt je in het ziekenhuis beland bent.
  En anders google je eventjes naar MMS dat is ook een spul dat echt sterk is. Als zilverwater om wat voor reden niet zou werken.
  Ik kan me niet voorstellen dat het niet werkt.
  Ik heb er zeer goede ervaringen mee.

    /   Reply  / 
 22. Karin

  Heb het wel eens gebruikt bij een zeer zware hotte ontsteking ,heeft me toen wel geholpen,maar het is inderdaad raadzaam om het in je huis apotheek te hebben,want is toen op gegaan en heb het eigenlijk niet meer bij gehaald,ik weet nog dat het voor heel veel dingen goed was,en zal wel eens op google kijken daarover ,nogmaals bedankt,groetjes karin,oja en heb nog een medium bij ons in de buurt aangesproken over het overstromings feit en die zei 12 augustus,hoge golven!en ik had niets gezegd van wat ik zelf dacht! ieeeeek!

    /   Reply  / 
 23. trixie mixie

  gewoon weg zijn uit nl
  en zorgen dat alles wat je lief is bij je hebt
  op markt plaats is wel een sleurhut te vinden
  en zorg dat je veel denkens hebt
  en genoeg te eten hebt
  voor 1 heel jaar
  kijk op google map waar de water bronnen zijn
  in het gebied waar je naar toe gaat
  zorg voor goede schoeisel
  rubber laarzen en plastieke klompen zijn een aanrader
  eventueel rubberen laarzen met dikke voering
  regen kleding en boeken
  over wilde eetbare planten zijn een uitkomst

  in frankrijk mag je wilt kanperen

  dat is voor somigge misschien wel een fijn weetje
  kaarsen en aanstekkers en gasvulling
  is fijn om die bij je te hebben
  en hennep kleding gaan wel 40 jaar mee
  bereid je voor op het ergste
  want de havens gaan plat in de eu
  ook italie gaat getroffen worden
  er komt op dat moment niks vanuit de havens
  en dan is met aangewezen op vliegvelden
  wie worden het eerste geholpen
  de mensen die op daken zitten
  winkels worden niet aangevult
  geen stroom
  geen water
  geen bezine
  dus geen werk als er niks meer is
  banken gana plat
  het weste daar zit het geld
  en dat spoelt weg
  en via de havens word niks meer aangevoerd
  dus ben je aangewezen op je zelf
  en op je naaste
  zorg dat je genoeg zaad het voor een lange periode

  met 1pak meel kan je met 5 a 6 man 1 dag op leven
  koop honing
  vit pillen
  olie om pannekoeken te bakken en zo heb je ook vette binnen
  en zorg dat je wat groente bij je hebt en blikken opener

  bruin meel bevat veel ijzer
  beetje zout en kruiden voor de smaak
  voor diabeten
  is gruwelijk veel kaneel in huis halen zeer verstandig
  want het is niet zeker dat je nog medicijnen krijgt
  want we gaan ene gruwelijke tijd tegemoet
  en zeker voor wie van luxe houd
  we gaan alle terug in de tijd
  wat tenduur ons alle ten goede zal zijn

  zoek op google hoe te overleven met bijna niks
  is mijn raad

  het word zwaar
  maar als alles achter de rug is
  hebben we veel geleerd van elkaar

    /   Reply  / 
  1. Karin

   Heb een kennis geregeld met een camper! ideaal,toch in ieder geval slaapplaats en een keukentje,als je Duitsland in drie stukken verdeeld,dan is zeg maar midden en rechts wel veilig,volgens mij het eerste deel wat tegen Nederland aan ligt ook niet.Mijn zoon en ik zijn er voor de zekerheid tussen uit!Iedereen die er iets van heeft doorgekregen sterkte met de voorbereiding!

     /   Reply  / 
 24. Karin

  Zelf denk ik de kust van Engeland,België Frankrijk(bijna tot aan Parijs,gedeelte Duitsland?Misschien een tektonische plaat verschuiving in de Noordzee waardoor deltawerken naar de knoppen gaat?

    /   Reply  / 
 25. Karin

  En dan nog iets ik weet niet wat voor een waarde ik er aan moet hechten want ik weet zeker dat het gaat gebeuren dat was een waarheidsdroom,maar de data’s heb ik gependeld?En dan ga je googelen en kom je hier uit,maar dan denk ik weer als je een multiple choice met de hele klas dan zullen er ook meerdere antwoord D ingevuld hebben terwijl die dan niet per definitie goed hoeft te zijn?

    /   Reply  / 
 26. trixie mixie

  @ karin
  heel de maand augustus kan je beter weg blijven uit nederland
  dat is jouw gerantie dat je het overleefd
  zorg dat je alles hebt in je camper
  zorg dat je dicht bij een water bron staat met je camper
  ik weet niet of je in duitsland mag wild camperen
  in frankrijk in ieder geval wel
  kijk van te voren op google maps waar de water bronnen zijn
  en maak er koppies van
  maar ook waarvan je denkt
  als ik daar moet vertrekken dan ga ik daarna daar staan
  ook daar de water bronnen noteren
  en zorgen dat je genoeg bezinne hebt staan
  en hoe meer kennis je hebt
  hoe minder je nodig hebt
  als mens zijnde
  zorg evt voor een kapmes en of zakmas
  zaag en tuin gereedschap
  en de onderschors van dennebomen en eikenbomen
  dat kan je eten en meel van maken
  maar ook van eikels kan je meel van maken
  die moet je wel een paar keer koken en afgieten
  maar ook hier van kan je koffie maken
  google eens naar kruiden en bomen eten
  vele bomen die kan je eten
  maar de kennis hiervan is aan het wegslijten
  met al deze kennis kan je met gemak overleven
  maak nou al een lijstje watje nodig hebt
  hennep kleding die gaan bv 40 jaar lang mee
  en zorg ervoor dat je met ene groep bent
  zodat je elkaar helpt
  en zodat je ook niet beroofd gaat worden
  maak als het zover is ene dubbele bodem in die camper
  want honger maakt een mens gemeen
  evt zorg je voor een aanhangwagen met hout en sluitwerk
  zodat je je camper kan uitbouwen
  en evt iemand kan helpen die jouw weer kan helpen
  als jij op zoek gaat naar eten
  hoelang denk jij je camper nog te hebben ?
  er zal altijd gewaakt moeten worden op je camper
  ik zou hem zeker ook een eind ingraven
  en er iets om hene bouwen
  dat deed ik al van dag 1 zodat je dan al iets rust hebt
  evt ook een klein hondje aanschaffen
  bij de hondenbezitters
  word 60 procent minder ingebroken
  de grote van de hond maakte niks uit
  dat bleek uit die onderzoek
  ik heb hier drie honden lggen voor de deur
  1 hond ervan die paseer je niet gauw hier
  maar een klein hondje is schijnbaar al voldoende
  ik zou gaan voor ene klein rot keffertje
  van een paar maanden oud
  eet niet veel en waken goed
  we gaan een moelijke tijd tegemoed

  maar ik zal met nog meer hande tips komen
  zodat je het in de winter je camper warm houd

  maar de datum klopt
  daar kan je van op aan
  en zonder gein
  schaf ene hondje aan als je die nog niet hebt

  groetjes trixie

    /   Reply  / 
 27. trixie mixie

  http://www.neoweb.nl/forum2/index.php?PHPSESSID=1279cacc11602d495ec23697fab3486e&/topic,5081.0.html

  hier heb je nog wat info over heteluchtverwarming
  op deze menier kan je je lekker warm houden

  en nog iets
  heel de kuststreek is ene gebied wat je het beste kunt mijden
  ook italie en omsteken daar (kustgebieden )

  nog 1 raad

  maak ene map met alle info die je nodig hebt
  maak ook een lijst wat je meeneemt
  waterbronne wat te eten is in de natuur enz
  en schrap aan als ie in je camper ligt
  wat vele vergeten is emmers
  en ijzere emmer is wel zwaarder maar stukken sterker
  een echte aanrader
  evt ene plastieke als een extra
  het fijne is dat die plastieke in die ijzere past
  en niet andersom
  als ze kapot zijn dan kan het samen weer ok zijn
  emmers die kan je niet genoeg hebben
  zoek eens bij vrekken op google
  daar kan je vele tips tegen komen
  en andere tips geven

  groetjes trixie

    /   Reply  / 
 28. Karin

  Oke bedankt ikzal het is allemaal op gaan schrijven,een paar scherpe scharen,zaagjes en komo zakken ,zaklamp paracetamol,tampons,pleisters alcohol om te omtsmetten al die dingen gaan door mijn hoofd

    /   Reply  / 
 29. trixie mixie

  je kunt inderdaad nou al beginnen
  want dan heb je minder kans dat je iets vergeet
  gemiddelt heb je 1 rol wc papier nodig per week per persoon
  - babydoekjes ,,,,,,,pakken minder plaats in beslag
  - cola ,,,,, helpt diaree te voorkomen
  - antiworm tabletten
  - luizenkammetje
  - dekens 3 per persoon
  - binnenband van auto ,,,, kan als schoenzool dienen ,,, plus kit ervoor
  - maandverband
  - winterkleding
  - zomer kleding
  - emmers
  - bestek plus borden ene pannen vergeet NIET een blikkenopener
  - magneziumblokjes voor vuur te meken
  - kaarsen
  - stof
  - verband trommel en ontsmettingsmiddel
  - rubberlaarsen en plastieke klompen
  - termoondergoed
  - zeep en zeep en nog eens zeep tandenbortel enz
  - handoeken
  - eten voor minimaal 1 jaar
  - boeken over eetbare planten en bomen
  - groente zaaden dat voor een paar jaar
  - zaaibakjes en doorzichtig plastiek om het zaad vroeg te zaaien
  - turf zand

  het beste is ook kleding van hennepstof te hebben

  laad je dak van je camper ook maar vol karin :) )
  of je moet alles zeer goed kunnen inladen

  groetjes trixie

    /   Reply  / 
  1. Zippora

   Als het allemaal waar is, dan hoop ik dat iemand een aardig onderkomen voor me weet, bijvoorbeeld in Frankrijk. Heb namelijk geen camper zoals sommigen blijkbaar hebben. En voor niet al teveel, want rijk zullen we niet meer zijn. Het liefst om alles alvast naar toe te brengen, want ik hecht aan materie. Zoals mijn foto-albums uit mijn jeugd en die van mijn ouders, boeken, en andere herinneringen. Zonder dat zal het leven niet zoveel glans meer hebben. Als je zoveel angst zit op te wekken bij mensen, dan moet je ze ook willen helpen, vind ik, anders ben je wel een beetje gemeen bezig, want niet iedereen heeft de hele wereld om zich heen om een handje te helpen.

     /   Reply  / 
 30. Els Bernards

  Als er wat met nederland gebeurd en water,komt dat omdat heel moeder aarden een zwiep maakt.
  Dus er komt een grote aanvaring met iets…….wat precies weet ik niet.
  Wanneer ook niet, maar is niet zo ver meer weg.
  Op andere delen van de wereld is het nog veel erger dan hier.
  Alles op heel de wereld is dan ontregeld.

    /   Reply  / 
 31. trixie mixie

  @els ga er maar vanuit dat het in augustus gebeurt
  en augustus van dit jaar
  het beste is, je goed voorbereiden op wat komen gaat
  vele voelen het aan dat het zeer kort dag is
  en vele voelen aan dat het in augustus gebeurt
  sommige voelen zelfs de datum aan
  omdat men het masaal aan voelt
  kan je vanuit gaan dat men er niet langs zit

  groetjes trixie/joreiki

    /   Reply  / 
 32. trixie mixie

  @karin een veld fles is ook nodig
  als je de hele dag moet trekken
  om eten te zoeken
  is dat wel een uitkomst
  groetjes trixie

    /   Reply  / 
 33. Janneke

  Met alle respect voor jou trixie mixie toch vind ik dat je mensen angst aanjaagd met je voorgevoelens die voor hetzelfde geld misschien helemaal niet uit gaan komen. Is het niet je eigen angst die parten speelt?

    /   Reply  / 
 34. Els Bernards

  trixie mixie heb jij al meer dingen voorspeld die uit kwamen??
  Zo ja welke dan ,en waar is dan het bewijs??

    /   Reply  / 
 35. trixie mixie

  er zijn aan paar voorspellingen uit gekomen ja
  bewijs nee die heb ik niet
  want ik waarschuw alleen mijn naaste
  ik heb nooit iets groots voorspelt
  aan een groot plubliek
  ik kan je zeggen dit of dat heb ik aangevoelt
  wat groot is
  maar ik heb dat nooit op het net gezet
  trek het internet na
  ik ben niet de enige die dit voorspelt
  lees hier alles bv terug
  dan kom je al wat tegen die deze voorspelling doen
  bekijk ook de linken
  en lees daar ook alles
  ook de reacties
  en bekijk bij de reacties daar de linken
  dan weet je ook dat je geen voorspeller hoeft te zijn
  deze voorspelling is zelfs wetenschappelijk onderbouwd
  maar als je hier vele linken neerzet
  dan worden ze verwijdert
  dat is hier op deze site de regel
  dus raad ik je aan om verder te kijken
  er zijn vele die zeggen dat augustus de datum is
  het zijn er zoveel dat het geen toeval meer is
  groetjes trixie

    /   Reply  / 
 36. trixie mixie

  @janneke
  nee ik heb geen angst nodig
  want ik woon in frankrijk
  ik voel gewoon iets aan
  en vele met mij
  en we waarschuwen gewoon alle uit goedheid
  wie iets aanvoelt hoeft geen schrik te hebben
  die hebben al iets ondernomen
  of gaan nog iets ondernemen
  voor het zover is
  groetjes trixie

    /   Reply  / 
 37. Els Bernards

  trixie mixie ik ga die dingen niet lezen. Doe ik nooit ik hem mijn eigen gevoel wat ik volg.
  Er staat zoveel onzin op internet wat niet klopt. En doemdenkers heb je altijd.
  Een paar weken terug nog die amerikaan die beweerde dat de aarden zou vergaan.
  Nu wij zijn er nog :-)

    /   Reply  / 
  1. Karin

   je moet doen wat je eigen hart je ingeeft,en iedereen die dat doet komt dan waarschijnlijk hier uit,om welke reden ben je dan op deze pagina beland? Heb je er vanuit jezelf er ook een naar gevoel over gehad,en heeft niet echt iets met doemdenken te maken,weet je het einde van de wereld kun je elke dag op nieuw beleven en is altijd na bij.Alleen wanneer je het zelf ervaart dan moet je er wel naar luisteren vind ik

     /   Reply  / 
 38. Els Bernards

  ik kwam hier al jaren terug af en toe lezen.
  Dus ook nu weer zo af en toe.
  En geef dan soms antwoord.
  En stel soms een vraag…….

    /   Reply  / 
  1. Karin

   Ok dacht dat je ook vanwege een voorgevoel dit hier gevonden had

     /   Reply  / 
 39. Els Bernards

  Ik weet dat op dit gebied soms hier dingen te lezen zijn.
  Ene keer kan het klopte de andere keer erge onzin…….
  daarom kom ik dan soms weer terug

    /   Reply  / 
 40. trixie

  @els
  er was toen 1 amerikaan die dat voorspelde
  op al die miljoenen
  nou zijn er tientallen nederlanders
  deze aantallen
  zouden je al aan het nadenken kunnen zetten
  en vele zijn al verhuist
  ook familieleden van me en kennissen
  en dit deden ze echt niet voor hun lolletje
  verhuizen gaat voor sommige echt met pijn gepaart
  zeker als er kinderen in het spel staan
  die laten hun vrienden ect achter
  maar deze zijn door hen gemaakt
  omdat de overheid jaren terug laks was
  en de dijken lieten versloffen
  en wel geld hadden om de banken te “redden”
  als er zeezout in het grondwater is aangetroffen
  dan zou er toch onderhand
  een belletje moeten gaan rinkelen bij de overheid
  maar nee ,,,,, den-haag en brussel
  die slapen gewoon verder
  groetjes trixie

    /   Reply  / 
 41. Els Bernards

  Trixie is zijn geen dijke hoe hoog ze ook zouden zijn die dat kunnen tegenhouden……..

    /   Reply  / 
 42. Els Bernards

  Ps als je weet wat er in de bijbel staat over dit……….
  Naar wat er nu allemaal in de wereld gebeurd goed naar kijkt………
  Kan het geen 100 jaar meer weg zijn.

    /   Reply  / 
 43. trixie

  ik heb het ooit eens gelezen wat erover in de bijbel staat
  ook is het mij eens voor gelezen
  ik weet bv dat het in twee keer gebeurt
  of twee golven
  of gewoon twee keer met ene flinke tussen tijd van paar min
  of uren of dagen ik weet het niet
  gewoon in twee keer dus
  als je dan de bijbel leest
  staat dat je niet terug moet keren naar je huis
  dat er 1 op de 2 het niet overleeft
  en dat het huis op rotsen hoort zetten
  en niet op het zand
  de huizen in nl staan op zand
  dat is dus geen goed teken
  de bijbel geeft veel dinge duidelijk aan
  dat we in de eindtijd zitten
  als je je goed voorbereid
  voor wat komen gaat overleef je het gewoon
  zorgen dat je weet hoe te overleven
  je hebt internet
  dus je kunt veel opzoeken
  planten kennis hebben is erg belangrijk
  weten dat je van de onderbschors van eiken dennen en esdoorn
  meel kunt maken of gewoon zo te eten is.
  kennis van kruiden hebben
  dat kan je ook later goed van pas komen
  hoe groter je kennis
  hoe minder je als mens nodig hebt
  dat is me ooit eens gezegt
  en dat vergeet ik dus niet

  en het duurt geen honderd jaar meer els, we zitten er midden in,
  er letterlijk er midden in !
  de kust gebieden zijn levens gevaarlijk op het ogenblik
  er is zeezout water gemeten in de bodem van nederland
  dus de dijken zijn gruwelijk zwak
  en hebebn maar een klein zetje nodig
  of zelf geen zetje meer
  als men de dijken haddne verstevigt
  en dat jaren terug al
  dan waren ze niet aan de kanten te duwen
  ok een golfje erover hene wel
  maar een dijk moet bestand zijn tegen tsunami’s
  dat is meer als normaal
  en dat er nou zeewater onder de dijken door lekt
  is gewoon rond uit bizar
  hoe is dat mogelijk
  de vorige kabinet heeft dan veel laten versloffen
  wat ik weet is
  dat je zeker 90 boven de nap hoort te gaan wonen
  of gaan zitten
  want water is gruwelijk machtig
  de rivieren kunnen dan flink uit zijn oevers gaan
  want die kunnen hun water niet kwijt
  geen stroom voor plus min 1 jaar
  dus geen bezine
  geen bank die het meer doet
  alles is weg uit de havens en ook ,,,,,
  geen invoer via de havens, dus geen eten
  geen stroom, dus geen produktie, dus geen eten
  geen produkte, dus geen aanvoer, dus geen eten
  geen bank, dus geen betalingen, dus een eten
  geen stroom, dus geen bezine, dan geen vervoer, dan ook geen eten

  banken gaan overkop, dus geen werk, dan geen inkomen
  geen bank, dan ook ,,,,,,,,,,,

  we gaan een zware winter tegemoeder
  er staat in de bijbel
  dat voor de mensheid de zwaarste poriode komt aller tijden
  je kunt dus het beste goed voorbereid zijn
  op wat er komen gaat

  hoe kan je zorgen
  dat je als mens minder eten nodig hebt
  je verdeelt het eten over heel de dag in kleine beetes
  zodat je maag niet leeg raakt
  goed alles fijn maken met je tanden
  iedere hap plus min min 1 minuut
  beter is nog langer
  dan gaan je lichaam je een seintje geven
  dat er eten eraan komt
  dat seintje komt pas aan in je hersens ,,, na 20 minuten
  eet vaak kleine beetjes
  lang knauwen
  een beetje bij beetje minder eten
  maar wel vaak eten min maal 8 keer
  dat is het beste voor je suiker gehalte

  iedere ker een paar hapjes voorkomt dat je honger lijd

  je maag word daardoor steeds kleiner
  en je hebt dus steeds minder eten nodig

  in rauw eten zit meer vit in als in bewerkt eten

  het loof van alle bieten kan je ook gewoon eten
  dat is ook een leuk weetje

  groetjes trixie

    /   Reply  / 
 44. Karin

  Voor mensen die er niet helemaal in geloven,houd op zijn minst de dieren in de gaten ,als je ineens geen vogels meer hoort of je ziet dat ze zich bijzonder onrustig gedragen,maak dan als nog datje weg komt,(voornamelijk laatste week augustus op je hoede zijn)

    /   Reply  / 
 45. sandra

  mag ik vragen waarop je dat basseert?

  mvg sandra

    /   Reply  / 
  1. karin

   Dat is gewoon een algemeen gegeven ,dat dieren gevaar aan voelen komen .hun instinct is veel beter ontwikkeld dan bij de mens

     /   Reply  / 
   1. Sjaak

    Eh, de zintuigen van dieren werken anders. Zij horen, zien, ruiken dingen die wij niet kunnen waarnemen. Intuïtie is iets anders.
    Zwaluwen vliegen niet hoog omdat hun intuïtie zegt dat het mooi weer gaat worden maar omdat bij lagere luchtdruk (voorbode van mooi weer) de insecten die ze eten ook hoger vliegen.

    Dat honden een erg goed gehoor hebben is niet nieuw. Een voorbode van een aardbeving of vulkaanuitbarsting kan trillingen zijn die gepaard kunnen gaan met een extreem hoog geluid dat wij niet waar kunnen nemen maar honden wel.

    Trixie, als je maag kleiner is heb je niet minder eten nodig. Je moet aanvullen wat je verbruikt. Als het waar was wat je zegt zou niemand uithongeren. Voorbewerkt voedsel bevat nauwelijks minder vitaminen dan rauw voedsel dat blijkt keer op keer weer uit onderzoeken.
    De vitaminen in bijvoorbeeld wortels komen pas goed vrij als je de wortels kookt omdat dan de celwanden kapot gaan. Als je ze rauw eet krijg je minder vitaminen binnen.
    Maar aan vitaminen hebben wij als je normaal eet, geen gebrek. Ook leuk om te weten.

    Seintjes van en naar je hersenen komen nagenoeg meteen aan. Binnen duizendste milliseconden. Zo werken je zenuwen.

    Wel bedankt voor die tip genoeg WC papier, inlegkruisjes en een binnenband van een auto in te slaan voor als het einde der tijden aanbreekt. Bestek, plastic klompen en thermo-ondergoed zijn ook rake tips. Mijn dank is groot.

      /   Reply  / 
 46. karin

  En dat van mezelf is gebaseerd op een visioen,waarmee ik geen paniek wil zaaien maar alleen hier dat met mensen wil delen die ook zulke soort gelijke ervaringen hebben gehad hierover(overstroming)

    /   Reply  / 
 47. joreiki

  het is binnen kort zover
  ik ben er klaar voor
  we hebben alles in huis
  en nou te hopen dat het mee gaat vallen
  ik hoop dat jullie ook alels in huis hebben wat nodig is

  groetjes joreiki

    /   Reply  / 
 48. sandra

  joreiki, ik schrijf hier 5 september weer, dan wil ik een officiele verklarring waarom het niet is doorgegaan. heb een visioen gekregen, het jaartal kan ik niet zeggen, maar wel de dag en hoe,maar niet dit jaar, anders had mijn antenne wel op hol geslagen, de dag is op een woensdag, het is 25 graden, en het komt uit een onverwachte hoek, meer kan ik niet vrijgeven, in meerdere belangen.

  mvg sandra

    /   Reply  / 
 49. joreiki

  Helaas sandra is het in augustus te doen
  ik kan er niks anders van maken
  en helaas is er geen stroom in sept in nl
  als je 5 sept wilt schrijven hier
  heb je veel kans een probleem

  die onverrwachte hoek is italieen
  en ook komt er iets uit de lucht
  en het gebeurt in twee keer
  bv twee golven of een paar uren of dagen of maanden ertussen
  maar wel in twee keer
  ik hoop dat je de dag dat het gebeurt
  hoog en droog zit

  groetjes joreiki

    /   Reply  / 
 50. communist

  Hoe zou dat moeten in Augustus?
  een eventuele vloedgolf zou gekeerd worden door de soms hoge duinen
  vooral bij Bergen en schoorl
  ook de sterke dijken en delta werken zullen het dan houden bovendien
  bevat zo.n vloedgolf niet voldoende water om ons land compleet onder water te zetten dus bangmakerij ook het weer zal er niet aan meewerken tot half augustus word er normaal hollands zomer weer voorspeld dus hou eens op met die onzin
  Mocht er toch zo,n vloedgolf komen dan zullen er dus hooguit wat srandpalvioens beschadigd worden

    /   Reply  / 
 51. joreiki

  @communist

  ik wouw dat je gelijk had
  maar helaas zal het anders gaan
  we staan aan een vooravond van een verschrikkelijke periode
  het zal een zware tijd worden
  voor heel europa
  en bergen en schoorl whahahahaa
  de slechte dijken die ik ken
  je bent me der eentje
  je houd van humor hoor ik
  en je het is tot dan toe
  weer het typische hollandse weer tot die tijd
  maar ik raad je aan je zolder gereed te houden
  en dat je je tank vol heb
  zodat je op tijd ertussen uit kunt knijpen
  het water komt tot in zuid limburg toe
  want de maaswater kan niet zijn normale uitweg begaan
  en vergeet niet het gaat in twee keer afspelen
  bv twee golven achter elkaar
  of na drie dagen de tweede golf, na een week, ect
  maar komen doet ie

    /   Reply  / 
  1. communist

   Beste joreiki de kans is zeer groot aanwezig dat zulke extreme dingen niet gaan gebeuren niets wijst daarop en zelfs de meest ervaren paragnosten zijn over het algemeen zeer voorzichtig met zulke voorspellingen je moet altijd rekening houden of zoiets natuurkundig wel mogelijk is Een golf die alles tot aan limburg
   onder water zet zal zeker 50 meter hoog moeten zijn dit is in de noordzee niet haalbaar ook de hoeveelheid water is zelf dan nog onvoldoende kijk naar japan ook een zware tot zeer zware storm in augustus is hier toe niet in staat de kans hierop is ook klein
   Deze maand zal warm en af en toe nat verlopen temp ongv 22c met vaak een zuidwesten wind.Dus geen paniek in september is alles nog net als nu.En dat hier sommige zelfs het einde der tijden voorspellen is echt onzin dat is al zo vaak voorspeld.

     /   Reply  / 
 52. joreiki

  @communist
  et water in limburg komt hoogst waarschijndelijk uit de Maas.
  En die tsunamie daar ligt de oorzaak in Italie.
  Er loopt namelijk een beuklijn
  vanuit italie om spanje om portugal
  om engeland dwars door ijsland
  en loopt dan af langs noorwegen
  als daar een beving komt tussen ijsland en noorwegen
  dan kan het gruwelijk lelijk doen
  en dat is mogelijk
  omdat in italie de etna lelijk doet
  en er ligt nabij napels in de zee
  ook een vulkaan te broeden
  dus die lijn kan goed aangewakkert worden
  en ik durf met gemak deze voorspelling te doen
  ik geloof het niet
  ik weet het
  ik weet dat het prijs is deze maand

    /   Reply  / 
 53. joreiki

  de etna spuugt sinds gisteren vuur
  dus het rookt niet alleen meer
  en doet niet alleen een beetje lelijk
  hij is nou serieus bezig
  als italie onder loopt
  maak dan dat je weg bent
  je hebt dan geen tijd om wat spullen bij elkaar te rapen
  ga gewoon weg !
  zonder wat mee te nemen
  ga naar duitsland toe en blijf weg bij de rijn en de maas ect
  ga daar de heuvels en bergen in en wacht af
  luister naar de tips van de overheid daar
  en wacht netjes alles af
  zorg nou in ieder geval voor
  dat je dekens in je auto hebt liggen
  en water en heel veel water
  het kost je niks
  en deze dingen hoor je normaal gesproken
  altijd al bij je te hebben in je auto

    /   Reply  / 
  1. communist

   @Joreiki

   Relax de etna barst wel vaker uit
   Nogmaals mocht die vloedgolf komen dan is er nog tijd genoeg
   zelfs hier bij een grote dijk doorbraak van de Rijn hebben we nog ongeveer 20 uur om weg te gaan Hier is in 1855 ook een grote overstroming van de gelderse vallei geweest het water steeg toen hier tot zo,n 3 meter hoog in 20 uur.Zelfs mocht er een vloedgolf uit de noordzee komen dan moet in theorie de golf gekeerd worden
   De duinen zijn daar hoog genoeg voor of alles moet door een (zeer) zware aardbeving met de grond gelijk gemaakt moeten worden ja dan houd alles op maar dat is hier vrijwel onmogelijk aangezien nederland niet op een breukvlak ligt.Nogmaals begrijp me goed ik zeg niet dat er nooit iets zou kunnen gebeuren en men moet altijd waakzaam zijn op op natuurrampen zeker in ons land.
   En dat de dijken fatsoenlijk onderhouden horen te worden heb je ook een punt.Maar Dan nog iets misschien komt die voorspelling pas over duizenden jaren uit.Er zijn wel vaker voorspellingen gedaan die pas ver in de toekomst gebeuren en dit lijkt er zo een of heeft een andere betekenis

     /   Reply  / 
 54. joreiki

  @communist
  ik wouw dat ik kon zeggen ja je hebt gelijk
  maar helaas ,,,,,
  helaas kan je hier geen li ken plaatsen
  anders kon ik je een heel ander inzicht geven op vele dingen
  ga er maar vanuit dat de overheid zeer laks is geweest
  op vele fronten
  en dat ze heel veel weten
  wat ze jouw en mij niet vertellen
  op googlen word op het ogenblik
  heeel veel site’s weg gehaald
  ja china is dan nog heilg erbij
  vele site’s verdwijnen nou
  mensen die piepen aan alle kanten erover
  ja dat hun site’s gewoon uit de lucht worden gehaald
  site’s die gaan over komeet elenin / honda
  ook die kan je verwachten dezer dagen
  de staart van deze planeet bevat behoorlijk wat puin
  meer dan je lief is
  de nasa ppffff die site die hoef je niet te volgen
  want de overheid werkt met twee maten
  wat voor hen en wat voor het klootjes volk
  zodat die kalm blijven
  zo zijn er vele datums die rond gaan
  1 zegt in sept de ander in augustus
  we zien wel

    /   Reply  / 
 55. joreiki

  hou 12 augustus in de gaten
  de rest komt in de week van de 22ste

  groetjes dymph

    /   Reply  / 
 56. communist

  @joreiki
  Dat is volgende week vrijdag dus al?
  mmm stel op vrijdag 20c half bewolkt 14.00u het strand zit vol
  plotseling begint de grond te trillen iedereen schrikt Een aardbeving van 7 treft de omgeving van trondheim en is in nederland goed voelbaar grote stukken rots vallen in zee en een land verschuiving vind plaats er onstaat een hoge golf die op noord west europa af stuift op de radio word gewaarschuwd voor extreem hoog water over 3 uur Plotseling trekt het water zich terug het word snel eb een uur later ziet men een schuimende muur van water ongeveer 4 meter die op het strand af komt
  mensen rennen van het strand op dat moment slaat de golf tegen de duinen bij bergen dan tegen de hondsebossche zeewering ook bij katwijk en noordwijk en scheveningen slaat hij tegen de boulevard
  het water stroomt er overheen en delen van deze dorpen staan blank
  op dat moment word er opdracht gegeven om de oosterscheldekering en de kering in de nieuwe waterweg te sluiten een kwatier later arriveert de golf daar en slaat hoog tegen de kering op maar deze houden het inmiddels bereikt de golf vlissingen maar doordat de golf inmiddels al op zijn retour is slaat het water slechts tegen de boulevard Op de westeschelde word een extreem hoog peil gemeten van 5 meter boven nap de stranden van zoutelande lopen snel onder
  na een een uur is het water gezakken en word het echt eb langs de kust zijn veel strand palvioens verwoest en zijn enkele duinen gehalveerd ook geparkeerde auto,s in katwijk en scheveningen belanden op het strand.zelfs de wadden eilanden komen er goed van af dankzij hun duinenrij en vorm engeland Belgie en noorwegen zelf komen er goed van af doordat deze landen boven zeeniveau liggen In noorwegen is flinke aardbevingsschade maar het antal doden en gewonden “vallen mee’in de weken die volgen zijn er enkele naschokken en kleinere tsunamies maar deze zorgen alleen voor een extra hoge springvloed op 29 augustus de rotzooi is opgeruimd en stranden opgespoten en duinen op nieuw beplant Dus Relax een zware storm met springvloed en een noordwesten wind is relatief gevaarlijker.Ben trouwens wel benieud hoe men aan deze data,s komenheeft iemand hier een visioen over gehad?of is dit weten schappelijk onderbouwd?

    /   Reply  / 
 57. communist

  @joreiki

  het voorgaande verhaal lijkt indien zoiets gebeurd het meest waarschijnlijk 5 augustus 2011 1:01

    /   Reply  / 
 58. joreiki

  OP 5 augustus was er wel ene negative energie in nl
  die ik niet kan plaatsen
  en op 9 augustus is ie weg
  te hoe en wat ?????
  wie weet kan het iemand mij het uitleggen
  ik hoor het graag

  heb jij ook aan gedacht dat die golf
  vanuit het noorden kan komen
  ook al ligt de oorzaak in italie
  dan komt de golf vast te zitten
  tussen engeland en frankrijk
  en als nog loopt nl onder
  en red het dan niet
  helaas
  ik hoop dat nl het red
  maar vrees het ergste
  op 12 augustus voel ik een zeer negtieve energie
  die ik niet thuis kan brengen
  te hoe of wat ?????

    /   Reply  / 
 59. PvD

  Joreiki, Beursgedonder, eurogedonder, dollargedonder

    /   Reply  / 
  1. communist

   @pvd
   inderdaad plus gedonder in engeland. En het het typische hollandse zomerweer voor het eerst weer sinds 15 jaar.ook is er waarschijnlijk(weer)een zware recessie opkomst einde euro in zicht?
   De overstroming op 12 augustus zou ik niet bang voor wezen zie uitleg vorige reacties er wijst nog steeds niets op een overstromingsramp in nederland wel zou het op die dag ongv 20c zijn en half bewolkt.Dus misschien een stranddag?
   Misschien heeft de overstromingsvoorspelling wel de betekenis van enorme plotselinge economische neergang te maken met zware sociale
   problemen.een soort europese kredietcrisis zoals in ijsland in 2009

     /   Reply  / 
 60. sandra

  waarom hoor ik andere paragnosten hier niet over of mediums, die hadden toch ook kunnen waarschuwen? karin ik heb aan jouw de vraag, gebeurt het overdag of ‘s nachts. zou je evt kunnen eimalen?

  mvg sandra

    /   Reply  / 
 61. Johan van Oosterhout

  Ik heb nog nooit zoveel onzin gelezen. De laatsr tsunami is geweest voor de kust van Portugal en ik geloof in de 16e of 17e eeuw.

    /   Reply  / 
  1. karin

   Japan misschien?

     /   Reply  / 
 62. Johan van Oosterhout

  Correctie: de laatste tsunami in Europa is geweest in 1908 en heeft in Zuid-Italië honderduizend mensenlevens gekost.

    /   Reply  / 
 63. sandra

  zo, wat een rampendag, de zon schijnt nu, zijn julie hiervoor gevlucht.daarom was ik het niet mee eens met de voorspelling. en jomanda, die is voor een andere reden gevlucht, maar dat is logisch. daarom joreiki, kijk uit met datums, ik zei het al, het klopt niet. italie klopt ook niet, de etna en de vesuvuis, zijn al jaren wakker, ja ze barsten wel een keer uit, maar dat is de natuur, maar ik heb het niet over de natuur die dit doet. de eerste is nu ontkracht, nu de 25e nog.fijne vakantie allemaal!

    /   Reply  / 
 64. joreiki

  shell heeft moeilijkheden op het ogenblik
  op een olieplatform op de noordzee
  de olie stroomt zo de zee in
  straks een tshunamie eroverhenen
  dat word een smerig boeltje straks
  de media hoor je nou niet echt brullen
  beetje vreemd he !

    /   Reply  / 
 65. joreiki

  dus olie problemen nou
  en in de week van de 22ste
  komt het echte serieuse probleem
  alles in twee keer

  en aan sandra
  kijk eens op het net
  die beroemde pargnost ene peter v d hurk
  j c vd heide
  deze twee plus jomanda
  plus mgls61
  hier boven wat lezen
  en je komt er ook tegen
  goed zoeken en je vind er vele

  groetjes joreiki

    /   Reply  / 
  1. Zippora

   Nu je het zegt, Joreiki. Zowel van der Hurk als van der Heide die ik beiden heel sympathieke en goede paragnosten zouden ook iets dergelijks gezegd hebben voor de week van 22 augustus 2011. Nu als dat zo is, dan moet je de linken hier toch plaatsen, waardoor de mensen het kunnen lezen, want mij is niet bekend dat zij data noemen,wel waarschuwen ze wel eens, maar data heb ik nog nooit gezien. Waarom schrijf ik dit, omdat je dan voor hun gaat spreken, en dat lijkt me nogal vervelend. En dan merk ik op dat als ze die voorspellingen gedaan hebben voor deze week, ze beiden aan de kust wonen, van der Heide in Oegstgeest, en zit daar echt heerlijk nog in zijn huis en durf te wedden dat van der Hurk ook gewoon nog in Den Haag zit. Als ze zo zeker zouden zijn dat dan de hel hier lostbarst, dat ze die data noemen, dan hadden ze allang maatregelen genomen, en er echt niet meer zitten, niet?

     /   Reply  / 
 66. joreiki

  ps aan alle
  ik heb duidelijk gezegt dat ,,,
  ik iets negetiefs voel op de 12de
  als je hier boven alles leest
  dan weet je dat ik gezegt heb
  de week van de 22ste is het prijs
  dus denk nou niet ,,,,
  zie je wel ,,,,
  niks dus ,,,,,
  het gaat gebeuren in de week van 22 augustus 2011
  stroop het net af
  en je zult vaak die datum overal tegen komen

    /   Reply  / 
  1. communist

   @joreiki

   Dus omdat meerdere mensen deze voorspelling doen zou het uitkomen?
   Blijf het erg plausibel vinden om dat deze maand te voorspellen
   Grote kans dat het niet gebeurd en dan?

     /   Reply  / 
 67. joreiki

  we zullen zien
  en ik ga van uit dat het deze maand gebeurt
  en ik twijvel er ook niet aan
  deze maand is zo om
  en dan weet jij het
  ik ga vanuit
  dat jij dan hier niet meer kunt komen
  ivm dat er stroom uitval is in nl
  maar ik hoop dat we ooit nog eens speken
  als het zover is
  maar ik hoop voor je
  dat ik langs de pot pis nou
  want er staat voor de nl een zware tijd voor de deur
  die ik niemand gun

    /   Reply  / 
 68. joreiki

  Vanacht heb ik gedroomt
  dat een stuk van een komeet in slaat op aarde

    /   Reply  / 
  1. Sjaak

   Je wil wel graag aandacht he?
   Wat je doet noemen ze “een bommetje leggen”.

   Ieder jaar komen er tussen de 18.000 en de 84.000 meteoren naar beneden. Wat een saai iets om over te dromen zeg. Maar wij moeten natuurlijk de conclusie trekken dat jij superkrachten hebt, jou geschonken door “De Kosmos” (universum voor new age fans) en dat je over een GROTE meteoriet hebt gedroomd en dat je droom waarschijnlijk voorspellend is geweest. Want die mensen komen hier spannende en mysterieuze verhaaltjes lezen. Omdat we allemaal bang zijn voor meteoren, want door die dingen gaan we allemaal dood (niet echt, maar ok) gaan we aan jou vragen wanneer, hoe, waar en vooral: hoeveel rollen WC papier moeten we mee nemen om jouw droom te overleven?

   Ik stel voor dat je je ge-orakel op paraproof.nl zet, dan kunnen we zien of je alleen maar aandacht loopt te trekken en (goed)gelovige mensen loopt bang te maken of dat je echt superkrachten bezit waarmee je in de toekomst kan kijken. (Die dan vast zou moeten liggen, maar dat filosofische hoofdstuk even ter zijde).

   Wie weet win je het nog van de grootste profeet en absolute winnaar aller tijden: Octopus Paul.
   Als je daar je dromen plaatst beloof ik dat ik het geheim van Octopus Paul’s gaven zal verklappen…

     /   Reply  / 
  2. communist

   @joreiki

   Ja de wereldeconomie die als een komeet richting een zware recessie snelt waarschijnlijk betekent jou droom/visioen dat
   de (sociale) problemen die dit geeft treffen nederland plotseling
   wat de betekenis is van de tsunamie is in jouw visioen
   Na deze tsunamie van problemen failliete banken grote sociale onrust zouden we weer van vooraf aan beginnen met de opbouw van onze economie misschien zelfs zonder de euro en keert de gulden terug
   terug keer naar waarschijnlijk de oude E.E.G ieder land met zijn eigen munt. Na al het slechte economische nieuws zou je vandaag dat wel denken.Hetb einde van de euro is in zicht.

     /   Reply  / 
 69. joreiki

  @Sjaak ik zag ene grote steen
  die naar beneden kwam
  en ik ga er zeker vanuit
  dat het ene metoriek is
  maar een goede kennis van mij
  heeft ongeveer ook zoiets gedroom
  en dat kwam van het noorden af
  en het was een soort ontploffing
  als ik me niet vergis door een gasboring of zoiets
  ik werd wakker
  en dacht dat moet een komeet zijn,wat anders
  deze kennis had er een ander verhaal over
  en hij zei dat deze stenen erg ver zullen reiken
  En ik bezit geen super krachten
  en bezit veel maar dat zeker niet
  ik krijg SOMS wat door
  en weet SOMS wat een ander niet weet
  maar dat is SOMS
  deze kennis waar ik het over had
  die bezit supper krachten en ik duidelijk NIET
  deze man waar ik het over had
  heet op het net mgls61.
  en hij weet ook dat het kort dag is voor NL
  om zich klaar te maken voor wat komen gaat.
  ik wens jullie alle het beste toe volgende week
  en te hopen da ik naast het potje pies
  zodat jullie veel leed bespaart blijft
  en die trofee zal ik dan geven aan jomanda
  en aan mgls61 dan mogen ze er samen om stoeien
  @Comminist ik hoop dat je gelijk hebt
  maar vrees voor jullie het ergste
  groetjes joreiki

    /   Reply  / 
  1. Sjaak

   OK, dus als er niets gebeurt zeg je dat het SOMS gebeurt en herhaal je dit stomme truukje niet zo lang tot er IETS gebeurt en dan zijn we allemaal overtuigd van ej paranormale gaven/superkrachten of kennis met superkrachten.
   Wat een stom spelletje. Weet je wel dat er hier mensen rondhangen die niet bepaald de meest snuggere figuren zijn en alles geloven wat iemand uitkraamt?
   Volgens mij ben je op aandacht uit en de manier waarop is best ziekelijk te noemen.

   Als je echt denkt weet te hebben van een ramp, meld dat dan aan een instantie die er wat mee kan. De overheid of zo. Als je echt denkt dat je voorspellende gaven hebt en je meld het alleen hier dan ben je een grove sadist en medeplichtig aan alle gevolgen van zo’ n ramp. Maar natuurlijk neemt niemand je serieus. En dat is nogal logisch.

   Nou, nog een week en dan weten we of je over echte paranormale gaven beschikt of dat je gewoon een aandachtsziek figuur bent dat voor ieders lol inclusief je eigen beter eens met een professional kan praten.

     /   Reply  / 
   1. R.C.

    Sjaak ik ben het geheel met je eens. Ik zie zijn naam onder meerdere artikelen op internet staan. Alleen maar om interessant te doen lijkt me. Dat paranormale zweverige gezwets wordt ik kotsziek van. Stelletje betweters. Toevallig ken ik ook iemand die paranormaal is maar die heeft het in de verste verte niet over een tsunami en heeft ook niet de intentie om op een forum te staan. 100 meter hoog. Zoveel water kan de noordzee nooit bij elkaar krijgen. Stelletje idioten.Ik ben het met je eens dat dit gevolgen heeft voor minder stabiele mensen die niet in zichzelf durven geloven dus zeg ik laat jullie niet gek maken door die kwakzalvers.

      /   Reply  / 
 70. joreiki

  Met somswil ik zeggen dus niet iedere week
  ik heb dus duidelijk geen krachten
  zoals er zoveel dat wel hebben
  er zijn mensen die iedere dag wat door krijgen
  en ik val daar dus NIET onder
  ik hoop dat ik nou duidelijker ben
  en aandacht dat krijg ik hier thuis al meer dan genoeg
  en hier mensen als snugger uit maken
  je durft nogal
  en de overheid die heb ik al lang ingelicht
  en ik ken meerdere die dat gedaan hebben
  en als ik zie hoe ze de dijken erbijlaten liggen
  hebben ze duudelijk niks met die raad gedaan
  .
  ook prins willem alexander
  heeft jaren terug de minister van verkeer en waterstaat gewaarschuwd dat de dijken veel te zwak waren
  zelfs naar hem word er niet geluistert
  en slaan zijn raad ook in de wind
  men kan later niet zeggen vanuit dan haag
  zover dat er nog den haag is
  we waren niet op de hoogte
  groetjes joreiki

  en

    /   Reply  / 
  1. Zippora

   Dat is helemaal niet waar, dat mem niks heeft gedaan,
   jaren geleden heeft een bekende paragnost al gewaarschuwd
   voor bijvoorbeeld de zeer zwakke plekken aan de kust van
   Zuid-Holland. Het hele jaar is men nu al bezig om de kust bij
   Kijkduin te versterken (het project de Zandmotor):

   Kijk maar:

   http://www.youtube.com/v/TjF8hFGQotY

     /   Reply  / 
   1. Zippora

    Ik bedoel dus niet bij Kijkduin, maar bij Terheijde, de gevaarlijkste en zwaktste plek in de kust.

      /   Reply  / 
 71. joreiki

  @Zippora
  de zwarksteplek is dacht ik toch schoorl
  of ik moet me sterk vergissen
  en voorzover ik weet is daar nog niks ondernomen
  om die dijken in die streken sterker te maken
  groetjes joreiki

    /   Reply  / 
 72. R.C.

  Het water stond inderdaad tot Eindhoven maar niet door de tsunami. Dus jullie wachten er gewoon op ziekelijke geesten. Droom maar lekker verder en val er geen andere mensen mee lastig. Ik zal je voorspellen dat jullie voorspelling nooit zal gebeuren.

    /   Reply  / 
  1. Zippora

   Begrijp best dat sommige mensen angsten hebben in verband met allerlei beelden of dromen, maar dat betekent nog niet dat ze uitkomen. Even goed kan het ook op gebeurtenissen slaan die helemaal aan het andere eind van de aardbol gebeuren. Wat betreft Nederland vertrouw ik volkomen op de kennis die hier aanwezig is, en die moet je echt niet onderschatten. In Delft bestaat er een waterloopkundig laboratorium waar onze ingenieurs hard werken en experimenten doen om overstromingen te voorkomen. En die vinden heel veel uit. Die weten bijvoorbeeld welke polders er uit moeten worden gekozen om rivieroverstromingen in de wijde omtrek te voorkomen. Die weten ook precies hoe de dijken verstevigd moeten worden en ook wanneer. Ze houden de stand van het water goed bij. zowel op zee als in het land. Als er ergens een dijk nog niet verhoogd of verstevigd is, wil dat nog niet zeggen dat dat helemaal niet meer gebeuren gaat. Waarschijnlijk is dan berekend dat dat nog even kan wachten. Echt, van over de hele wereld komt men naar Nederland vanwege onze kennis van overstromingen en dan zou men het eigen land niet aan kunnen? Daar zijn ze bij uitstek goed in, dus ik zou echt niet wakker gaan liggen. Betaal gewoon je belastingen zoals iedereen, daarmee geef je een goede bijdrage aan het drooghouden van ons land.

     /   Reply  / 
   1. Sjaak

    Als we natuurrampen konden voorspellen had dit door de evolutie heen zo’n groot voordeel gehad dat iedereen het nu zou kunnen. En dat is niet het geval. het ligt stukken meer voor de hand dat van die doemvoorspellers een stelletje aandachtszieke figuren zijn of ronduit mafketels die echt denken dat ze in de toekomst kijken dan dat er echt zoiets aan de hand is.

    Als we deze maand geen tsunami hebben gehad hoor je er niemand meer over en komt na een poosje de volgende voorspelling. Als er over drie maanden ergens een waterleiding knapt zal er hier en daar een paragnost opstaan die zei dattie water zag. Niet meteen een tsunami maar vooral veel water.
    Sneu allemaal.

      /   Reply  / 
 73. Johan van Oosterhout

  Beste Sjaak,

  In hoeverre lopen voorspellingen en wetenschappelijke kennis uiteen?

  Ik neem de voorkeur aan wetenschappelijke kennis in deze.

  Johan.

    /   Reply  / 
  1. communist

   @Johan
   Dat is altijd het beste eerst iets wetenschapppelijk bekijken
   en dan als het echt niet te verklaren is dan pas paranormaal
   met altijd de wetenschap in het achter hoofd
   Over 5 dagen weten we of joreiki echt gelijk heeft
   momenteel lijkt alleen de voorspelling uit te komen
   dat augustus warm en nat zal verlopen met een temp overdag van ongeveer 22c.En zal in september nog steeds alles zo zijn als nu
   Niets en dan ook niets wijst op een overstromingsramp
   En dan op naar de volgende voorspelling?
   Laten we genieten van een warme nazomer en weet de meeste(extreme)voorspellingen komen vrijwel nooit uit zelf vaak in de exacte wetenschap.

     /   Reply  / 
  2. Rene

   Het leuke is dat het paranormale boven alle wetenschappen staat.

     /   Reply  / 
   1. Zippora

    Maar door die wetenschappen houden je wel nog voor een groot gedeelte in leven. En als we alles aan het paranormale hadden overgelaten, liepen we nog in dierenvellen rond.

      /   Reply  / 
  3. Sjaak

   Voorspellingen en wetenschappelijke kennis zijn twee totaal verschillende dingen. Voorspellingen zijn uitspraken over de toekomst en dus per definitie onzeker. Wetenschappelijke kennis (waarschijnlijk bedoel je via de wetenschappelijke methode verkregen kennis) is informatie op basis van bewijzen.

   Voorspellingen zoals weersverwachtingen zijn gebaseerd op statistieken en modellen. Hierdoor worden vrij concrete voorspellingen gedaan en komen die meestal ook goed uit. En dat is best knap als je ziet hoeveel variabelen er nog zijn. Paranormale voorspellingen komen meestal via een droom, een visioen, een engel, lichtgids of een ander fantasievriendje. Daarom komen ze zelden tot nooit uit. Omdat het willekeurige en vaak vage opmerkingen zijn. Hoe vager, hoe groter de kans is dat ze uitkomen. Want dan is er altijd wel iemand die het goed keurt.

   Dat gezwam over die tsunami is geen uitvinding van Joreiki maar van Jomanda. Goeie kans dat Joreiki een een samentrekking van Jomanda en Reiki is. Deze is behoorlijk concreet en nergens op gebaseerd. Het zit er ook niet aan te komen, die tsunami. Maar als er binnen nu en twee weken ergens een overstroming is zullen er genoeg mensen zijn die dat goed keuren. Voor de rest: vergeet het maar gauw en wacht op de volgende voorspelling. Op een keer komt er wel iets uit en dan maken we allemaal kennis met die geweldige gave die iemand van de kosmos heeft gekregen.

   Om je kapot te lachen als het niet zo droevig was.

     /   Reply  / 
   1. Rene

    En TOCH staat het paranormale boven alle wetenschappen. Het paranormale is meer dan alleen voorspellen. Als jij het paranormale begrijpt en weet hoe je fuktioneert, dat mag jij wel uitleggen hoe de vork om de steel zit.
    @Joreiki, gewoon doorgaan met je vrijheid van meningsuiting, hoe andersdenkenden daar ook over schrijven.

      /   Reply  / 
 74. joreiki

  op het nos nieuws vanmorgen
  was te horen
  dat een meteoriek in peru is neergekomen
  google maar eens
  groetjes dymph

    /   Reply  / 
 75. joreiki

  @Rene dat klopt
  enikweet zeker dat vele wetenschappers dat weten
  groetjes joreiki

    /   Reply  / 
 76. Michelle

  Wat een ongelooflijke onzin. Hebben jullie nou serieus echt niks beters te doen?

    /   Reply  / 
 77. Petra van Dam

  Hallo Joreiki,

  Jij had het over 5, 12 en 22 augustus.

  Zou je nu achteraf kunnen uitleggen waarom er niets is gebeurd en ik al 2 weken nu in het buitenland zit af te wachten?

  Kan ik al terug naar Nederland of niet?

    /   Reply  / 
 78. joreiki

  hoi petra
  ik wacht tot morgen af
  en ik hoop dat het gebeurt
  en hoop dat ik en vele
  naast het potje gepiest hebben
  beterdat ik gezicht verlies lij
  dan er 1000de verdrinken
  groetjes joreiki

    /   Reply  / 
 79. Zippora

  Voor diegenen die dachten of hoopten dat de komeet Elenin op de aarde zou gaan neerstorten en daar tsunami’s gaat veroorzaken, heb ik slecht nieuws:

  “SO MUCH FOR DOOMSDAY: Comet Elenin (C/2010 X1), widely known for inaccurate reports of its threat to Earth, appears to be breaking apart. Observations by amateur astronomer Michael Mattiazzo of Castlemaine, Australia show a marked dimming and elongation of the comet’s nucleus over a ten day period:

  http://spaceweather.com/

  Kortom, het ziet er naar uit dat Elenin uit elkaar aan het vallen is.

    /   Reply  / 
 80. joreiki

  dat is dus goed nieuws zippora
  maar ik ga nou al eventjes mijn excuees aanbieden
  en ik denk dat velen dat moeten doen die schreven op het net
  heel veel zelfs
  ik kreeg plus min een jaar terug een telefoontje
  men zei toen tegen mij
  jomanda zei ,,,,,22 august 2011
  ik had jaren terug mijn droom gekoppelt
  aan wat jomanda ooit had gezegt
  mijn waarschuwings droom ging toen over belgieen niet over nl
  jaren later ook dat van nl tot een paar keer toe
  dus nam dit als waar aan
  later zie ik het filmpie
  en denk YESS die datum klopt
  eindelijk weet ik de tijd
  boek van het boodschappen-meisje
  dat spreekt ook over augustus
  dus waarschuwen de wereld
  want je gunt geen 1 mens een ramp
  later kreeg ik kopieen onder ogen
  maar vooraf kreeg ik van een medewerkster te horen
  je kunt beter weg blijven in augustus uit nl
  dus ik trek datums na in mijn gevoel
  en belde terug
  enzeidat ik de 10 en de 11de wel wilde gaan
  en dat ik de datums had nagetrokken
  en wilde eventjes als nog een bevesteging
  of ik kon vertrekken
  ik kon vertrekken naar nl op die datums
  die koppieen later bevestigen mijn gevoel van toen
  5de en de 12de waar geen postieve datums in augustus
  zeiden ze, het kwam NIET van jomanda af
  maar iemand had wel die datums aan haar gegeven
  en omdat jomanda niet de DATUM precies doorkreeg
  wilde ze wel waarschuwen voor die datums
  ik weet zeker dat er iets is gebeurt op die datums
  maar de media heeft er niks meegedaan
  maar allee
  de 12de denk ik dat shell dat is geweest
  de vijfde was iets minder heftige datum
  maar gisteren belde mijn zus die er niks meer van snapte
  morgen he!!
  maar ik had al deze weekende opnieuw
  dat filmpie bekeken van jomanda
  waarop daar de datum van de 22ste vernoemd word
  ik raad iedereen dat filmpie nog eens te beluisteren
  zeker naar die man
  maar dan ook echt te luisteren
  iedereen die ooit heeft gezegt de 22ste zit er dik langs
  door TE graag een datum te hebben
  hier boven had anoniempje gelijk
  ik denk dat wij alle zeker IK
  en alle die riepen de 22ste
  eens ECHT moeten leren luisteren
  ik raad aan
  eens echt te luisteren naar dat filmpie
  maar niet met het oog op de 22ste
  omdat mendat riep
  ik deed dat ook
  en ik luisterede niet echt meer
  naar de boodschap van jomanda
  maar wat die man zegt over sept in dat filmpie bij jomanda
  dat was de boodschap
  ik bied hier mijn excuses aan, aan iedereen
  hierbij heb ik wel geleerd te LUISTEREN !

  jammer dat je hier niet ene link kan plaatsen
  maar google eens naar jomanda tsunamie
  dat zijn de twee tref woorden
  maar het wil niet zeggen dat het er niets komt, INTEGENDEEL
  wie weet als nog vandaag
  maar voor vandaag om is
  en als nog gebeurt is
  wil ik mensen erop wijzen
  mensen wij alle moeten luisteren
  naar onze medemensen
  ik ben benieuwd hoe anderen dat filmpie beluisteren
  mijn zus pakt anderen dingen op als ikke
  en mijn zoon weer andere dingen
  groetjes joreiki

    /   Reply  / 
 81. joreiki

  er word gezegt
  in de week van de 22STE komt er voor nl
  er veranderingen
  nou die zijn er dus
  waar ondertussen ???
  wie weet staat er in italieen nou de lava hoog
  per afgelopen week
  of die breuklijn werd wakker
  ik noem maar wat
  ????? of,,,,,, weet ik veel
  maar luister eens goed naar die man op het filmpie
  groetjes joreiki

    /   Reply  / 
 82. sandra

  hoi joreiki, exuses geaccepteerd,, jomanda vertrouw ik zo wie zo niet, die had een exuus nodig om te ontvluchten, nu weet iedereen dat haar bronnen niet betrouwbaar zijn, dat waren ze nooit al, en daar heb ik mijn redenen voor en dat heeft niets te maken met de overleden persoon, maar met wie ze in contact staat. je bent temeinste eerlijk dat je je fouten toegeeft, dat hoor je niet veel, jomanda zal wel weer een verklaring voor geven zoals gewoonlijk: uitstel. wat ik gezien heb is onontkeerbaar, maar wist zeker niet dit jaar, en nee het was niet italie. wat mij het handig lijkt is het koningshuis in de gaten houden, wanneer zij allen vertrekken en niet in de vakantie periodes, en van bekende paragnosten de sites sluiten, dan moet je op je hoede wezen, na japan komt amerika, daar zijn al sites gesloten of tijdelijk niet bereikbaar (vanwege afwezigheid). de overheid leest mee en kijkt op alle sites. zo was er begin dit jaar een man een paragnost, die alle voorspellingen in een boek had geschreven wat er ging gebeuren, toen het boek uitgebracht werd, werd het meteen stil gelegd en de boeken per direct uit de schappen gehaald, diegene die het boek hebben, hebben mazzel. dat boek gaat de komende twintig jaar achter slot en grendel,zogezegt om te kijken of het echt gebeurd. de man heeft zwijgplicht gekregen.maar wat als je alles weet, en weet wat er gaat gebeuren, je kan niet eeuwig vluchten, het gebeurt overal, het beste is onder ogen zien, ik moet het ook, maar vluchten heeft geen zin, als het tijd is dan is het tijd.confrontatie daar draait het om.

    /   Reply  / 
 83. joreiki

  @SAndera ik denk dat je gelijk hebt
  en dat we een paar personen
  echt goed in de gaten moeten houden in de media
  jvdheide heeft het ook over een heli
  die land bij de oranjes
  waar veel ophef over komt
  whahahahahahaa
  wie wete om te voorkomen dat ze natte voete krijgen
  ach wie zien wel
  als ik nog nieuws hoor laat ik het weten hier
  en op het net is veel te lezen over webbot
  lees maar eens wat dat inhoud
  je mond valt open
  ze graaien ook die info bij jouw prive gegevens vandaan
  om voorspellingen te doen
  groetjes dymph

    /   Reply  / 
 84. QK549

  We kunnen pas op 1 Okt 2011 zeggen dat Jomanda er 100% naast zit,
  luister maar eens goed wat de man in de zaal zegt (in het filmpje)

  De Man in de zaal zegt tegen Jomanda : Je hebt tegen mij gezegt in September 2006,: binnen 5 jaar vertrekken uit Noordholland.

  Ik ga dus nu nog geen conclusies trekken.
  Ik ga wel conclusies trekken op 1 Okt 2011.

  Op 1 Okt 2011 is het duidelijk of Jomanda een zuivere bron heeft of niet.

    /   Reply  / 
 85. joreiki

  Qk549

  Ooit heeft een vrijwilger van jomanda gezegt tegen mij
  dat jomanda gezegt heeft IN nov 2006 ( was ergens vooraan in nov )
  binnen nou en vijf jaar
  ach we zien wel
  ik hoop voor vele dat ze naast het potje pist
  want dan blijven er vele leven
  want als ze gelijk heeft
  dan vallen er echt vele dode
  want die ene droom die ik had voorspellede niet veel goeds
  en wat jomanda zei ook niet
  laten we hopen dat mijn dromen niks voorstelde
  en dat jomanda ook er langs zit
  groetjes joreiki

    /   Reply  / 
 86. joreiki

  Qk549

  gewoon verder leven
  in het nu
  ik neem aandat je al een vorraad had
  voor heel deze winter
  gewoon doen wat je al van plan was er mee
  met mijn voorraad was ik van plan als het gebeurde
  in augustus het aan te breken
  want ik had letterlijk een voorraad eten voor 1 jaar
  dus daar begin ik nou aan
  ik ga gewoon verder met mijn leven
  en ga er niet bij stil staan
  wat komt, wat komt
  geniet van het leven
  komt het water
  dan kunnen wij die niet tegen houden
  als het goed is
  dan zitten ieder die in jomanda geloofde
  hoog en droog
  en weet dat het oorzaak in italieen ligt
  en kan zich op tijd uit de voeten maken
  als men onder de nap zit
  ik zat duidelijk erlangs met augustus
  en vind het spijtig
  dat ik het filmpie niet goed beluister had
  zoals vele dat niet gedaan hadden
  je fokkest te veel op jomanda
  als je luistert
  maar die man heeft DE boodschap
  maar ik heb alles in huis
  en ga gewoon door met mijn leventje
  of het in sept gebeurt of in oct, november
  we zien wel
  groetjes joreiki

    /   Reply  / 
 87. communist

  @joreikie en rest

  Het is nu september en er is niets gebeurd zoals ik al had verwacht
  nu hebben jullie het alweer over oktober/november jaja zo kan ik het ook.Nogmaals ook dan gebeurt er niets zolang mensen met data,s strooien gebeurd er niets. immers de toekomst ligt niet vast kijk maar naar het weer en je eigen leven.Ook de geesten waar ik zeker in het bestaan van geloof weten niet meer dan wij dus deze raadplegen over toekomstige dingen heb niet veel zin en is ook af te raden ivm met de daar aan verbonden gevaren.Dus nogmaals geniet van een warme nazomer/herfst en waarschijnlijk een zachte winter en maak elkaar niet gek

    /   Reply  / 
 88. Willem

  - 1996 – Citaat uit Dagblad Trouw (19-10-1996, ‘Jomanda doet nu in reincarnatie’, door Fred Lammers): “Zelf heeft Jomanda ook wel beelden uit de toekomst doorgekregen. ‘Zo heb ik, maar dat besefte ik pas achteraf, de Bijlmervliegramp voorzien. Ik heb ook beelden doorgekregen waarop Nederland onder de golven is verdwenen. Waar en wanneer dat gebeurt, weet ik niet, maar Nederland spoelt ooit weg. Tijd speelt in dat soort zaken geen rol. Het kunnen toekomstbeelden zijn die pas over eeuwen werkelijkheid worden”.

  - 2004 – Citaat uit het Limburgs Dagblad (24-04-2004, ‘Een tour door Jomanda B.v.’): “Een ding weet Jomanda zeker: als ze moet vertrekken uit Nederland, zal er in Nederland iets gebeuren. Misschien iets met de ozonlaag, misschien overstroomt Nederland wel. Je weet maar nooit.”

  - 2006 – Jomanda zou op …?… September 2006 gezegd hebben tegen een jongen in de zaal om te verdwijnen uit Nederland omdat binnen 5 jaar Noord-Holland zou verdwijnen met een tsunami.

  Zou binnen 5 jaar ook niet, (1 – 30) September 2006 tot (1 – 30) September 2011 kunnen zijn ?

    /   Reply  / 
  1. communist

   Ook dit is te verklaren zo zal iedere voorspelling ooit uitkomen
   als je het zo bekijkt b.v er zal sneeuw vallen in augustus in nederland en dit zou daarna vaker gebeuren( komt ooit uit in de volgende ijstijd)Nu nog gewaagder)De eerste zuidwestwerstorm vind plaats in september 2011 over 3 dagen daarna warm nazomer weer
   oktober relatief warm en droog november nat en zacht december zacht en windrijk. en augustus 2012 (relatief)warm en vochtig
   met deze weersvoorspelling kun je ook alle kanten op het is in augustus altijd warm en in december waait het vaak hard als ik het begrijp denken jullie dat de toekomst vast ligt na mijn idee is de toekomst een gevolg van het verleden b.v na een warme zomer(verleden) volgt een warm najaar(toekomst)(door sterk opgewarmd
   zeewater)dus oorzaak gevolg dat sluit zeker de paranormale wereld niet uit zoals geesten geneeskrachtige gaven en reincarnatie

     /   Reply  / 
  2. John Kreuk

   Waar kan ik die krantenartikelen vinden?

     /   Reply  / 
  3. John Kreuk

   Hoe kom je aan die artikelen? Ik wil ze ook hebben.

     /   Reply  / 
 89. Jan

  @Willem, klopt wat je schrijft.

    /   Reply  / 
 90. joreiki

  @Willem
  jomanda heeft inderdaad
  vele uitspraken gedaan hierover
  te veel om te zeggen
  gooi het maar aan de kanten
  maar als je hoog woont
  en genoeg te eten hebt
  heb je niks te vrezen
  waneer het gebeurt tja ,,,,,
  we zien wel
  ik leef lekker verder
  en laat het maar gebeuren als het zover is
  je kan zeggen veel kans die datum of die
  want kijk daar ,, en daar
  dat heb ik 1 keer gedaan
  maar daar pakken ze me niet meer mee
  ik weet wel lang zal het niet meer duren
  na alles wat ze heeft gezegt
  dat is onmogelijk
  maar aftellen
  nee dat nooit meer
  komt het, dan komt het gewoon
  en dan is het gewoon zo
  ik zie het dan als een nieuw begin voor ons nl
  en niet als een einde
  groetjes joreiki

    /   Reply  / 
  1. Rene

   Beste Joreiki, Jomanda is FAKE, zo heeft mijn paragnost dat al eens gezegd. Vroeger ging ik 2x naar Tiel. Wat me in die 2x opviel was dat het elke keer weer dezelfde personen waren die in een soort krampaanval of geveinsde epileptische aanval kwamen te verkeren en er wonderwel “gezond” weer uitkwamen. Kortom: Vergeet alles wat Jomanda heeft gezegd.

     /   Reply  / 
 91. Gunter

  Ik denk
  dat er
  mensen zein
  die teveelvrije
  tyd hebben
  en beterwat nuttugers
  kunnen gaan doen
  dan mensen bang
  tu maaken
  vanuiyt Frankrijk
  Tenzei ze
  werkelijke gaaven
  hebbun.
  Zéker als
  ze égt
  Reiki
  beoefenen.
  Jo!

    /   Reply  / 
 92. Tim

  Het is echt hilarisch om al jullie reacties te lezen die er vanaf 2009 op staan. Echt alles komt aan bod! Hoop dat jullie nu weer lekker kunnen slapen nu op 21-12-2012 de wereld helaas net niet is vergaan. En voor menigeen die hier reageert is een taalcursus + overlevingscursus echt aan te raden. Have a great life babaaay

    /   Reply  / 
 93. Els

  De wereld vergaat niet de mensen vergaan we gaan allemaal dood en dat staat zo vast als een huis.

    /   Reply  / 
 94. Wieweet

  Ik wou u attenderen op de afbeelding van de FIFA world cup 2014 voetbal , Brazilie. De afbeelding is op het eerste gezicht een papegaai, op het tweede gezicht een enorme golf, en in het oog van de “papegaai” is sterrenformatie Draco getekend. Draco ligt ongeveer boven Groenland ? “Brasil” is weergegeven in runenschrift, omgekeerd lees je: lisar(d) lizard, de “B” ziet eruit als een esculaap. verwijzing naar Ladon misschien…
  Ter aanvulling: 3 weken geleden, in de nacht van 5 op 6 december 2013, had ik een droom dat Nederland binnenkort of spoedig getroffen gaat worden door een overstroming of tsunami, dat het huidige koningshuis van Oranje verdwijnt, of naar de Antillen verhuist, en dat er een huis van Lotharingen nazaat komt, of Lotharingen-Habsburg of Habsburg-Lotharingen. En dat alleen een deel van Brabant en Limburg en een paar heuvelruggen als Salland, Hoge Veluwe en Utrechtse heuvelrug boven water blijven. Het huis van Oranje zal in herinnering blijven, of de stamboom van Oranje zal herinnerd worden, in de vorm van Orangudome op Java>>>verwijzing naar Jahvah>>>Jehovah of JHWH. De eerste steen van Orangudome (lees als: huis van oranje , domus=huis) is gelegd mei 2011 en er komt de grootste boom ter wereld, hol van binnen als een wachttoren, zoiets als de boom uit de film Avatar, om orang oetans te observeren. Shell is bezig met o.a. HAARP techniek in Canada om gas te exploiteren, ze hebben er 4 jaar geleden een enorm gasveld kunnen kopen.

    /   Reply  / 
 95. joreiki

  ik heb vele dromen gehad over overstromingen
  en ik geloofde heilig jomanda
  maar gelukkig is er toen niks gebeurd in 2011
  ook heeft jomanda toen het getal twee genoemd
  maar ook daar kan ik niks mee
  maar wieweet ik leg al die voorspellingen over die overstromingen gewoon aan de kanten
  ook al heeft jomanda toen gezegt het ligt vast in de tijd
  als er iets gebeurt komt het wel uit de ruimte
  in noorwegen of zo

    /   Reply  / 
 96. Jim

  Opvallend dat veel mensen visoenen of dromen hebben over deze ramp die met name Nedeland zal treffen. Bekende profeten en zieners zoals de duitser Alois Irlmaier en de Noor Anton Johanson (1873-1928) hebben een vrij nauwkeurige omschrijving van deze ramp gegeven. Jaap Hiddinga heeft een visioen in 2009 gehad waarbij Europa snel door een grote schok wordt getroffen. Ik heb hem hierover onlangs nog gemaild en hij zei dat deze schok er toch gaat komen. Hij is hier de laatste tijd nadrukkelijk op gewezen. Alleen is het begrip “snel” voor de geestelijke wereld anders dan voor ons op aarde.

    /   Reply  / 
 97. Pluis

  Er is bezorgdheid over de Cumbra Vieje vulkaan op de Canarische eilanden. In de noord-west wand van die vulkaan zitten scheuren en hetis niet uit te sluiten dat bij een uitbarsting een deel van de wand in de stijle diepte van de Atlantische oceaan zal schuiven. Dit zal een tsunami van 50 mtr hoog teweeg brengen die binnen 8 uur de oostkust van Amerika zal verzwelgen, en zo’n 20 miljoen doden zal veroorzaken. Die tsunami zal binnen 2 uur ook Spanje Portugal, Frankrijk, Ierland, UK, Nederland, IJsland, Zweden Noorwegen, en noord Duitsland overspoelen.
  De Cumbre Vieja is eind 2017 onrustig geworden, tremoren, en in januari 2018 kleine bevingen, iets van 2 op de schaal van Richter.
  In Amerika zijn veel mensen die dromen van een 50 mtr hoge golf, en van Miami en NY onder water. Ik vroeg me af of hier ook mensen zijn die er dromen over hebben?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>